Η αγορά Καπάνι σε μεταβατική φάση: Έργα και τουρισμός

Κοινοποίηση:
ΦΩΤΟ: emiliamaghiar/pixabay.com

Στην παραδοσιακή αγορά Καπάνι της Θεσσαλονίκης, οι εργασίες ανακαίνισης έχουν προκαλέσει σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα των επαγγελματιών και των επισκεπτών. Από τον Νοέμβριο του 2022, οι εργασίες αυτές βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τον Απρίλιο του 2025, μετά από παράταση που δόθηκε στα έργα.

 

Οι πεζόδρομοι της αγοράς είναι σε πολλές περιπτώσεις σκαμμένοι ή καλυμμένοι με χαλίκι, δημιουργώντας μια εικόνα εργοταξίου. Αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει ανησυχία και δυσαρέσκεια στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Οι έμποροι αναγκάζονται να στήνουν τους πάγκους τους δίπλα στα έργα, ανάμεσα σε χώματα, μπάζα και μηχανήματα, γεγονός που δυσχεραίνει την προσβασιμότητα των καταναλωτών.

Το έργο -προϋπολογισμού 2,8 εκατομμυρίων ευρώ- εκτός από την ανακατασκευή των πεζόδρομων, περιλαμβάνει την επισκευή του στεγάστρου, έργα αποχέτευσης – υδροδότησης, φωτισμού, ενώ άλλη εργολαβία, που δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, προβλέπει αναβάθμιση των προσόψεων των καταστημάτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response