Η ακρίβεια «γονατίζει» τους Έλληνες: «Αγοράζουν μισή φρατζόλα ψωμί και μισό κουλούρι»!

Κοινοποίηση:
basiki-sintagi-psomi

Ιδιοκτήτρια φούρνου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, αναφέρει πως έχει μειωθεί η αγορά ψωμιού και πως άνθρωποι μέσα στη απογοήτευσή τους για την ακρίβεια αγοράζουν ακόμα και καρβέλια και κουλούρια στην μέση!

Όμως δεν είναι μόνο τα καύσιμα, το ψωμί και το ελαιόλαδο που προκαλούν απελπισία στους Έλληνες.

Πολλά βασικά τρόφιμα ακριβαίνουν συνεχώς και η αισχροκέρδεια έχει «βαρέσει ταβάνι».

Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα και τον Ιούλιο στην Ελλάδα σκαρφάλωσε στο 12,6% (!) και αυτό οδηγεί σε ελέγχους στις επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων και στις εταιρείες εισαγωγής τροφίμων και ειδών υγιεινής, γιατί κάτι δεν πάει καθόλου καλά.

Η αυξημένη «κερδοφορία» χτυπά «καμπανάκι» για συγκεκριμένα προϊόντα.

Για τα απορρυπαντικά μάλιστα αυτό έγινε και με τη…βούλα της επιτροπής ανταγωνισμού.

Έως και 360% πιο ακριβά είχε δείξει η έρευνα ότι πωλούνται στη χώρα μας σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών είναι και άλλες κατηγορίες προϊόντων οι οποίες μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό.

Όμως δεν είναι κρυφό για τους καταναλωτές ότι οι τιμές έχουν πετάξει και εξακολουθούν να αυξάνονται για παράδειγμα στα γαλακτοκομικά, τη ζάχαρη, τα βρεφικά είδη, τα αναψυκτικά.

Εκτός από τα τρόφιμα αυτό που απασχολεί τις αρμόδιες υπηρεσίες είναι τα σχολικά είδη, αφού όποτε η ζήτηση για ένα προϊόν αυξάνεται οι τιμές παίρνουν την ανηφόρα πολλές φορές αδικαιολόγητα.

Είχε γίνει με τις χιονοαλυσίδες και αναμένονται πρόστιμα.

Όπως γίνεται κατανοητό οι Έλληνες πολίτες δεν ξέρουν από που τους έρχεται…

Οι διατάξεις σχετικά με την εφαρμογή των ελέγχων μέχρι το τέλος του έτους ψηφίστηκαν και με υπουργικές αποφάσεις εξειδικεύονται τα ζητήματα για τη διενέργειά τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: