Η απίθανη άποψη Κατρούγκαλου για τα περί «μακεδονικής μειονότητας»: Και οι Ρασταφάρι στη Τζαμάικα πιστεύουν ότι είναι εβραίοι

Κοινοποίηση:
katrougalos-delfi-750x430

Την πεποίθησή του ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών τα Σκόπια αποκτούν νέα επιχειρήματα αναφορικά με τις εμπορικές σχέσεις και τη σήμανση του γεωγραφικού όρου «Μακεδονία» εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάκης Βορίδης. Μιλώντας στο οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, μαζί με τον υπουργό εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο και τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο, ο κ. Βορίδης υπογράμμισε ότι εφόσον αναγνωρίζουμε «μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες, τότε η άλλη πλευρά αποκτά νέα επιχειρήματα».

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη προϊόντα που παράγονται στη Μακεδονία ενδέχεται να χρειαστεί να αλλάξουν σημανση καθώς με τη Συμφωνία των Πρεσπών θα θεωρείται ότι η ένδειξη «Μακεδονία» σε ελληνικό προϊόν θα παραπλανά τους καταναλωτές.

Στη συζήτηση την οποία συντόνισε ο Αντώνης Σρόιτερ, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών οι δύο πλευρές κατάφεραν να ξεπεράσουν τον σκόπελο του εθνικισμού προς όφελος Αθηνών – Σκοπίων. Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών οι Ρασταφάρι στη Τζαμάικα πιστεύουν ότι είναι “μαύροι” επειδή αμάρτησαν οι πρόγονοί τους και ότι είναι εβραϊκής καταγωγής, Αυτό όμως δεν τους μετατρέπει σε “εβραϊκή μειονότητα στη Τζαμάικα”

Ο κ. Βορίδης υποστήριξε ότι με τη Συμφωνία χτίζεται ένα επιχείρημα για την υπεράσπιση και αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας» εντός της Ελλάδος, όχι επειδή προβλέπεται από τη Συμφωνία, αυτής καθεαυτήν, αλλά διότι οργανώσεις εντός της ελληνικής επικράτειας θα μπορούν να επικαλεστούν τη “μακεδονική εθνότητα και γλώσσα” για να διεκδικήσουν περισσότερα δικαιώματα.

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στον υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας ο οποίος έδωσε συγχαρητήρια στους «Έλληνες και τους Μακεδόνες» για τη Συμφωνία και στην επιστολή του κ. Ντιμιτρόφ προς τον ΟΗΕ όπου γίνεται αναφορά για «μακεδονική γλώσσα και εθνικότητα».

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα ρωσικών και βρετανικών Μέσων Ενημέρωσης που έκαναν λόγο για «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα, ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η Ρωσία δεν θέλει να δει τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να εντάσσονται στο ΝΑΤΟ, ενώ το βρετανικό δίκτυο BBC, “ανασκεύασε” μετά την παρέμβαση του Έλληνα πρέσβη στο Λονδίνο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: