Η απίθανη ιστορία ενός άνδρα που δέχτηκε επίθεση λευκού καρχαρία -Του άφησε 462 ράμματα και το παρατσούκλι «ο μεγάλος λευκός ψιθυριστής» [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
karxar

Δύσκολα ένας άνθρωπος που έχει έρθει αντιμέτωπος με μια τρομακτική απειλή για τη ζωή του, επιθυμεί να επιστρέψει στον τόπο που «ανοίγει παλιές πληγές». Ενας Αυστραλός ωστόσο, έκανε σκοπό της ζωής του να ανακαλύψει την αλήθεια για τους καρχαρίες, αφότου ένας πελώριος λευκός του επιτέθηκε πριν από 58 ολόκληρα χρόνια.

Τηλεοπτική εκπομπή με τίτλο «Ιστορίες από το νότο» στην Αυστραλία, φιλοξενεί την συναρπαστική ζωή του Ρόντεϊ Φοξ. Ο άνδρας έκανε ψαροντούφεκο το καλοκαίρι του 1963 (εκεί ήταν Δεκέμβριος) στην παραλία Αλντίνγκα. Ξαφνικά αισθάνθηκε σαν να χτυπήθηκε από υποβρύχιο.

Ενας πελώριος λευκός καρχαρίας είχε δαγκώσει όλη του την αριστερή πλευρά, καταφέροντας συντριπτικά κατάγματα στα πλευρά, σοβαρά τραύματα στο διάφραγμα και τους πνεύμονες και αφήνοντάς του για ενθύμιο ένα από τα δόντια του, στον καρπό του χεριού.

Η επίθεση άφησε στο κορμί του 462 ράμματα και ο άνδρας θεωρείται ως και σήμερα ένας από τους πιο τυχερούς επιζώντες επίθεσης Λευκού καρχαρία. «Ήξερα πως πρέπει να πιέσω τα μάτια του… τα αγκάλιασα, αλλά γνώριζα πως θα πνιγώ και έτσι βγήκα στην επιφάνεια» θυμάται σήμερα, 58 χρόνια μετά, ο 81 ετών Αυστραλός. Αφού επέζησε από αυτή την τραυματική εμπειρία, ο Φοξ επέστρεψε στον ωκεανό αποφασισμένος να ανακαλύψει τα πάντα για τον κόσμο του καρχαρία.

Ξόδεψε χιλιάδες ώρες κάτω από το νερό παρατηρώντας τα διάφορα είδη καρχαρία, του ψαριού που παραλίγο να του κόψει το νήμα της ζωής. Το «γραφείο» του Φοξ βρίσκεται 70 χιλιόμετρα ανοιχτά των ακτών του λιμένα Λίνκολν στα άγρια νερά της νότιας Αυστραλίας.

Ως σήμερα, έχει δει κατά μέτωπο μεγάλους λευκούς καρχαρίες και πλέον είναι πεπεισμένος πως πρόκειται για μια «μοναδική εμπειρία», ενώ συμπληρώνει πως του είναι αδιανόητο πως οι άνθρωποι τους σκοτώνουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Μπορεί πλέον να διανύει το 81ο έτος της ηλικίας του, ωστόσο δεν σκοπεύει να σταματήσει. «Όσο περισσότεροι άνθρωποι κατανοήσουν τους καρχαρίες, τόσο το καλύτερο» λέει. «Είναι υπέροχοι, υπό εξαφάνιση και αξίζουν τον σεβασμό και την προστασία μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: