Η απόφαση του Αρείου Πάγου που φέρνει τον Νίκο Ρωμανό ένα βήμα πριν την αποφυλάκιση

Κοινοποίηση:
nikos-rwmanos

Τον περασμένο Σεπτέµβριο ο Νίκος Ρωµανός προσέφυγε στο Στ’ τµήµα του Αρείου Πάγου ζητώντας την αναίρεση της απόφασης του Πενταµελούς Εφετείου Κακουργηµάτων, µε την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 18 ετών για εκρήξεις, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Πριν από λίγες ηµέρες, το ανώτατο δικαστήριο έκανε δεκτή την προσφυγή του, κρίνοντας ότι η απόφαση του Εφετείου δεν είχε ειδική και εµπεριστατωµένη αιτιολογία όσον αφορά την απόρριψη της αναγνώρισης των ελαφρυντικών που ζήτησε ο κατηγορούµενος, φέρνοντάς τον έτσι πιο κοντά στην πύλη εξόδου των φυλακών.

Επόµενο βήµα η επιστροφή της υπόθεσης στο Εφετείο, όπου θεωρείται πολύ πιθανή η χορήγηση του ελαφρυντικού -µετά την κρίση του Αρείου Πάγου- της καλής συµπεριφοράς µετά την πράξη, γεγονός που θα «ρίξει» την ποινή των 18 ετών που του είχε επιβληθεί. Τότε οι συνήγοροι του Νίκου Ρωµανού είχαν ζητήσει να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά των µη ταπεινών αιτίων, της καλής συµπεριφοράς µετά την πράξη και της µετεφηβικής ηλικίας, αφού δεν είχε συµπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του ούτε κατά την πρώτη αποδιδόµενη σε αυτόν πράξη, ούτε κατά την τελευταία. Το δικαστήριο τα απέρριψε όλα.

Η προσφυγή

Ο Νίκος Ρωµανός επικαλείται ακόµη στην αίτηση αναίρεσης τις θέσεις που ανέπτυξαν στις προτάσεις τους οι εισαγγελείς των δικαστηρίων που δικαζόταν, οι οποίοι ζήτησαν την αναγνώριση του επίµαχου ελαφρυντικού αλλά και της ελαφρυντικής περίστασης που προέκυψε από το γεγονός ότι υπέδειξε κατά τη διάρκεια των εγκληµάτων του «υπεύθυνη συµπεριφορά και επιµέλεια µη προσβολής της ανθρώπινης ζωής και της σωµατικής ακεραιότητας επί εγκληµάτων εµπεριεχόντων ως αυτονόητη και σύµφυτη προς τη φύση τους τη διακινδύνευση των εννόµων αυτών αγαθών».

Ο Νίκος Ρωµανός είχε κριθεί αθώος για το αδίκηµα της ένταξης σε τροµοκρατική οργάνωση (Συνωµοσία Πυρήνων της Φωτιάς), ωστόσο στο σκεπτικό της απόφασης του Εφετείου για τις εκρήξεις, το δικαστήριο είχε κάνει λόγο για «ατοµική τροµοκρατία». Τότε, σύµφωνα µε τους συνηγόρους του, υπήρχε µία κραυγαλέα αντίθεση, καθώς η αθώωση για συµµετοχή και ένταξη σε τροµοκρατική οργάνωση δεν µπορεί ταυτόχρονα να οδηγεί στην καταδίκη για ατοµική τροµοκρατία κατά το άρθρο 187Α του Ποινικού Κώδικα.

«Κολλητός» του Αλέξανδρου
Το όνοµά του συνδέθηκε απόλυτα µε το όνοµα του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Εξάλλου ήταν «κολλητοί» φίλοι. Στα χέρια του Νίκου Ρωµανού άφησε άλλωστε ο 15χρονος Αλέξανδρος την τελευταία του πνοή, στα Εξάρχεια, στις 6 ∆εκεµβρίου 2008. Τότε που η σφαίρα από το όπλο του Επαµεινώνδα Κορκονέα βρήκε στο στήθος τον 15χρονο, ανοίγοντας έναν µεγάλο κύκλο ταραχών στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Νίκος Ρωµανός φαίνεται ότι είχε αρχίσει από τότε να συνοµιλεί µε τον αναρχικό χώρο. Μετά τη δολοφονία του φίλου του, ωστόσο, ο θυµός του θέριεψε. Προσχώρησε στο αντάρτικο πόλης και λίγα χρόνια αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2013, συνελήφθη στο Βελβεντό Κοζάνης για ληστεία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. Το άθλιο κωλοπαίδι αυτό θα το δείτε πρωθυπουργό ή έστω αρχηγό κόματος. Θυμηθήτε το !
    Το Άξελ τότε έκανε απεργίες, έσπαζε αμάξια και είδατε τι έγινε. Θυμάστε την Παναγιωταρέα τι του είπε σε συνέντευξη τότε ?
    Το Ρωμανός γιατί να μην έχει την ίδια πορεία ? Άσε που θα παίζει πάντα το χαρτί του Γρηγορόπουλου για δημοσιότητα.
    Για να μην πώ για τους γονείς του Γρηγορόπουλου, ότι θα έπρεπε να τους είχανε σκίσει για παραμέληση ανηλίκου τουλάχιστον και γιατί όχι να τους χρεώνουν και τις ζημιές που γίνονται μέχρι τώρα στην μνήμη του γιού τους.
    Αντε με τις υγειές μας. Άν δεν ξέραμε ποιός προετοιμάζεται να κυβερνήσει την επόμενη γενιά ψηφοφόρων στην Ελλάδα, μόλις το μάθαμε. Τρέξτε για αυτόγραφα !

  2. ΦΙΛΕ ΜΟΥ EKSOTHEN ΣΩΣΤΟΣ……………………. ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ΜΗΠΩΣ ΛΕΩ ΕΓΩ, ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  3. Εσαστε 2- εισαστε 3 και με το ζορι 103, ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΔΩ ΠΑΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΟΣΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ

  4. -ΚΑΝΕΝΑΣ-
    Σωστά φίλε μου τώρα που διάβασα το σχόλιο σου θυμήθηκα αυτά που έγραφαν τότε οι εφημερίδες, ότι η μάνα του του έδινε αναρχικές συμβουλές. Όσο για τον γρηγορόπουλο, έτσι είναι κωλοπαιδαράς ήταν, τι δουλειά είχε στα Εξάρχεια το μούλικο από τα βόρια προάστια? Επειδή η μάνα του έχει κοσμηματοπωλείο στην Βουκουρεστίου? Ας πήγαινε το τσογλάνι εκεί να σπάσει της μάνας του το μαγαζί, να εκτονωθεί, τα αρχίδια.

  5. Μελιτζανες τα ματακια σου ΑΓΡΙΕ ΑΝΤΡΑ! ΚΟΚΟΚΟΚΟΚΟ οταν τις ετρωγες απ τα μπατσαρια ε? Χαχαχαχα! Ελα κανε κανενα nesquik να πιεις μπουλι..

  6. Κριμα το παλληκαρι φαινεται δικο μας του χωσαν στο κεφαλι ενα σωρο μαλακιες.Εξαιρεση βεβαια καθως οι μουλοι ελκονται στους αναρχομπολσεβικους .Οπως υπαρχουν και διποδα οπως ο Βελοπουλοσ(κανει μπαμ οτι ειναι τουρκοσπορος) που λενε οτι ειναι πατριωτες

  7. Ο ιδιος δεν εβγαζε αναρχικες προκυρηξεις ζητω η αναρχια ( ανορθογραφα) και αναρχικα μανιφεστα μεσα απο τη φυλακη και το νοσοκομειο οταν εκανε αοεργια πεινας;Η μανα του δεν εκανε δηλωσεις στα μεσα μαζικης ενημερωσης οτι εκανε στο γιο τηςδωρο ανατρεπτικα βιβλια και οτι ο γιος της θελει να φτιαξει την κοινωνια μας που ειναι αρρωστη;Ισως τον πηρε στο λαιμο της η μανα του και αυτη ερεπε να παει μεσα και οχι αυτος απο μια αποψη ,οτι το γυρισε και εγινα καλο παιζακι ειναι καλο και ισως του ξιζει μια δευτερη ευκαιρια ,αν και δεν τον βλεπω να προκοβει και μαλλον καριερα θα κανει σε τιποτα αναρχοτροτσκιστικα μπλογκς ιστοσελιδες και φολοουερς,πλουσιοπαιδια δυαλυμενων οικογενειων κατεβαιναν απο τα βορεια πτοαστεια καθε μερα στο ιδιο στεκι στα εξαρχεια για να κανουν επιθεσεις και να λοιδωρουν τους υαξικους τους εχθρους χαμηλομισθους φαληλιαρηδες διερχομενους αστυνομικους κοντα στο αστυνομικο τμημα εξαρχειων και εκλεισαν το σπιτι του φτωχου φαμηλιαρη κορκονεα και τα παιδακια του ορφανα στους πεντε δρομους οταν καποιο φωναξε του μανιατη κορκονεα θα σου μπιιπ τη μανα και πεταξαν πανω το περιπολικο μπουκαλια,(πηγαινε σε ΗΠΑ,Τουρκια και Ισραηλ να το κανεις αυτο κι εκει δημοκρατια και εκλογες καθε τεσερα χρονια εχουνε) και ο κορκονεας γυρισε πισω και φωναξε προς το μερος του για ελα ρε μνι να μου κανεις αυτο που μου ειπες και τοτε του ριχτηκαν ολα μαζι και του επιτεθηκαν και εριξε εκφοβιστικο πυροβολισμο διπλα τους για να σταματησουν την επιθεση,αλλα ο ατυχος νεος εριξε βουτια προς τα κει κι η σφαιρα γυρισε πανω του αφου εκανε γκελ σε τσιμεντενια επιφανεια,( τραγικο λαθος του,ισως επρεπε να εχει σφαιρες με καουτσουκ ειτε ασφαιρα φυσιγγια ειτε σφαιρες με δακρυγονα βολιδα υπαρχουν αμερικανικες), ο ρωμανοε ειπε και ψεματα στο δακαστηριο οτι ο πυροβολισμος ηταν κατ ευθειαν πανω του ο η δικαιοσυνη ακομη τον χαηδευει τον εγγονο του φονια νασιουτζικ,δικηγοριστηκα ολα και υποκριτικα να γλυτωσει και μια δικαιοσυνη προθυμη να εξαπατηθει…

  8. ΘΑ ΄΄ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΄΄ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΤΕΧΝΕΙΟΥ ΝΑ ΑΝΤΑΛΑΣΣΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΥΠΟΓΑ ΤΗΣ ΕΥΠ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΄΄ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΄΄ Ο ΗΔΗ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ…………………. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ……………………

  9. Πριν πάρει πόδι το βόδι με την παρέα του πρέπει να τον βγάλει έξω μην τον ξεχάσουμε μέσα…. Τσίπρα σκέψου μην ξεχάσεις κάνα αρχιδακι μέσα..Η γιαγιάδες μέσα το τσογλανια έξω!!!!!!!!!!!!!

  10. Κλασικο κακομαθημενο η καλομαθημενο ευκαταστατο κωλοπαιδο που θελει να το παιξει επαναστατης εναντια στο αστικο καπιταλιστικο συστημα. Στειλτε τον στον Κιμ για σωφρονισμο!

  11. ετσι αρχισε και το κολοπαιδο τσιπρας ,,και νατος

  12. Βγες ρε ΤΣΟΓΛΑΝΙ βγες. Για να πας αδιαβαστος.

    Θελω να δω την “μανα” σου να κλαιει σαν τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ Μανες Ελληνων, που εσυ και οι ομοιδεατες σου εχετε συμβαλει στην φονευση τους.

    Λες να μην ειναι σε αρχεια το βιο σου κι καθε αναρχο-κομουνι που ζει στην Ελλαδα;;;

    Βγες ρεε, βγες, να χαρω !

    1. Τους φουντούληδες καλά τους γλεντάμε έξω. Εσύ, πληκτρολόγιο κι άγιος ο “θεός”.

      1. Η απαντηση δεν θα ερθει μεσω διαδικτυου.

        Αλλα επι προσωπου, απο ενστολους με παρατεταμενα οπλα.

        Καλη “ανταμωση”…..

  13. Όπως μας τον σερβίρετε τον βγάζετε αγγελούδι, αυτό το τσογλάνι τι δουλειά είχε στην Κοζάνη? Τις στρακαστρούκες τι τις ήθελε? Ένα τσογλάνι είναι που ανήκει στους αναρχοπίθηκους, κολλητάρι του γιου του Σκουρλέτη. ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ.

Comments are closed.