Η απόφαση του Τραμπ για το 2028 εξαρτάται από τις εκλογές του Νοεμβρίου

Κοινοποίηση:
trump-usa-696x540

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, απέκλεισε την πιθανότητα να θέσει ξανά υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2028, εάν δεν επιτύχει στις επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου. Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε την Κυριακή στην εκπομπή Full Measure, ο 78χρονος πολιτικός δήλωσε: «Όχι, δεν το βλέπω, δεν το βλέπω. Δεν μπορώ να το φανταστώ καθόλου. Πιστεύω ότι θα είναι μέχρι εδώ».

Αυτή η δήλωση έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο καθώς οι προεδρικές εκλογές πλησιάζουν και η πολιτική σκηνή των ΗΠΑ είναι γεμάτη ένταση και αβεβαιότητα. Ο Τραμπ έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τις εκλογές του 2024 και οι δηλώσεις του σχετικά με το μέλλον του δείχνουν μια σαφή θέση για τη στρατηγική του.

Η απουσία ενός σχεδίου για μελλοντική υποψηφιότητα μπορεί να αντικατοπτρίζει την πίεση που δέχεται από τους αντιπάλους του αλλά και τις εσωτερικές διαμάχες στο κόμμα των Ρεπουμπλικάνων. Οι δηλώσεις αυτές ενδέχεται επίσης να έχουν στόχο να καθησυχάσουν τους ψηφοφόρους και να επικεντρωθούν στην τρέχουσα εκστρατεία.

 

Πηγή: AFP

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response