Η αρχή μιας νέας εποχής: Δοκιμαστικά δρομολόγια στο μετρό Θεσσαλονίκης

Κοινοποίηση:
metro-thessalonikis

Αυτές τις ημέρες διεξάγονται οι τελευταίες δοκιμές του μετρό Θεσσαλονίκης, πριν την επίσημη έναρξη λειτουργίας του. Οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδεύουν δωρεάν κατά τις πρώτες ημέρες, ώστε να εξοικειωθούν με το νέο μέσο μεταφοράς.

 

Στους τοίχους των σταθμών τοποθετούνται εντυπωσιακοί πίνακες που απεικονίζουν τα αρχαιολογικά ευρήματα που ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της κατασκευής του έργου. Αυτή η πρωτοβουλία προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους επιβάτες να γνωρίσουν την ιστορία της περιοχής.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης δύο πλατειών στον σταθμό Βενιζέλου. Μέχρι το τέλος του μήνα, αναμένονται και οι εργασίες αποκατάστασης στην περιοχή του Αλκαζάρ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αναβάθμιση των υποδομών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες στις 30 Νοεμβρίου να πραγματοποιήσει την έναρξη της λειτουργίας του μετρό, ενώ η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη αναμένεται με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να αποκαλύψει στο κοινό τα αρχαία του σταθμού Βενιζέλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response