Η αστυνομία προχωράει σε τρεις συλλήψεις για την επίθεση στον πατέρα του Λαμίν Γιαμάλ

Κοινοποίηση:
eyjk

Η Αστυνομία επιβεβαίωσε, την Πέμπτη (15/8), ότι έχει συλλάβει τρεις άνδρες τους οποίους εξακολουθεί να ανακρίνει μετά το μαχαίρωμα του πατέρα του Ισπανού διεθνούς ποδοσφαιριστή, Λαμίν Γιαμάλ.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος Μουνίρ Νασραουί διακομίσθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, το βράδυ της Τετάρτης (14/8), αφού μαχαιρώθηκε στο στήθος και στα πλευρά στη γειτονιά Ροκαφόντα στο Ματάρο, βόρεια της Βαρκελώνης, όπου μεγάλωσε ο 17χρονος ποδοσφαιριστής, Λαμίν Γιαμάλ. Οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν ότι οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε προηγούμενο περιστατικό κατά το οποίο ο Μουνίρ Νασραουί, όπως φαίνεται σε σχετικό βίντεο, να έχει εμπλακεί σε καβγά στον δρόμο.

Μάλιστα, ο πατέρας του Λαμίν Γιαμάλ φαίνεται να απομακρύνεται αφού ενεπλάκη σε καβγά, ενώ φορούσε φανέλα της Μπαρτσελόνα με το όνομα του γιου του. Εκπρόσωπος της περιφερειακής αστυνομικής δύναμης δήλωσε, το πρωί της Πέμπτης (15/8), το εξής: «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι τρία άτομα συνελήφθησαν μετά το μαχαίρωμα ενός άνδρα στη συνοικία Ροκαφόντα στο Ματάρο. Η έρευνα είναι ακόμη ανοιχτή και οι αστυνομικοί προσπαθούν ακόμη να καθορίσουν το βαθμό εμπλοκής των συλληφθέντων. Μπορεί να γίνουν και άλλες συλλήψεις αργότερα σήμερα. Δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες σε αυτό το στάδιο σχετικά με την ηλικία και την εθνικότητα των συλληφθέντων».

Η Αστυνομία λέγεται ότι ειδοποιήθηκε για το μαχαίρωμα από έναν άνδρα που θεωρείται ως τον καλύτερο φίλο του Μουνίρ Νασραουί. Μια καλά πληροφορημένη αστυνομική πηγή δήλωσε: «Τα τραύματα από μαχαίρι που υπέστη το θύμα δεν έχουν επηρεάσει κανένα ζωτικό όργανο και η ζωή του δεν κινδυνεύει».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: