Η βουβωνική πανώλη πλήττει το Κολοράντο – Το επιβεβαιώνουν αξιωματούχοι υγείας

Κοινοποίηση:
1d3f7489-asfaleia

Αξιωματούχοι υγείας από την κομητεία Pueblo στο Κολοράντο επιβεβαίωσαν ένα ανθρώπινο κρούσμα βουβωνικής πανώλης, αφού ξεκίνησαν έρευνα για την παρουσία του βακτηρίου την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Newsweek, οι αξιωματούχοι έχουν τώρα καλέσει οποιονδήποτε έχει συμπτώματα να αναζητήσει ιατρική βοήθεια.

Η βουβωνική πανώλη προκαλείται από ένα βακτήριο που ονομάζεται Yersinia pestis, το οποίο μεταδίδεται από ψύλλους και ανακυκλώνεται φυσικά μέσω άγριων τρωκτικών. Οι άνθρωποι μπορούν να μολυνθούν από τα τσιμπήματα μολυσμένων ψύλλων, αγγίζοντας μολυσμένα ζώα ή εισπνέοντας σταγονίδια από το βήχα μολυσμένου ατόμου ή ζώου.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ξαφνικό πυρετό, ρίγη, μυϊκούς και πονοκεφάλους, ναυτία, εμετό και πρησμένους και επώδυνους λεμφαδένες.

“Η πανούκλα μπορεί να αντιμετωπιστεί επιτυχώς με αντιβιοτικά, αλλά ένα μολυσμένο άτομο πρέπει να αντιμετωπιστεί αμέσως για να αποφευχθούν σοβαρές επιπλοκές ή θάνατος”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Alicia Solis, υπεύθυνη προγράμματος του Γραφείου Μεταδοτικών Νοσημάτων και Ετοιμότητας Έκτακτης Ανάγκης στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος της κομητείας Pueblo.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: