Η γερμανική κυβέρνηση βασικός χρηματοδότης της Χαμάς με τη διάθεση χρήματος των φορολογουμένων στην UNRWA

Κοινοποίηση:
Χαμάς-επωφελήθηκε-επίσης-από-τα-γερμανικά-χρήματα-μέσω-της-696x449

Τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) παραδέχθηκαν ότι υποστήριξαν έμμεσα την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς. Σύμφωνα με ερευνητική έκθεση, εννέα υπάλληλοι της Υπηρεσίας Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) “συμμετείχαν στις επιθέσεις της Χαμάς κατά του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου”, αναφέρει η Bild. Τουλάχιστον 1.200 άνθρωποι δολοφονήθηκαν και άλλοι 240 πιάστηκαν όμηροι στην πιο καταστροφική επίθεση στην ιστορία του Ισραήλ.

Μετά τις ΗΠΑ, η Γερμανία είναι ο σημαντικότερος χρηματοδότης της UNRWA. Μόνο το 2023, 200 εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των φορολογουμένων πήγαν στην οργάνωση. Μετά την αποκάλυψη της εμπλοκής της στην τρομοκρατική επίθεση, η Γερμανία και άλλες δυτικές χώρες ανέστειλαν για λίγο τις πληρωμές. Ωστόσο, τα γερμανικά κονδύλια έχουν έκτοτε αποδεσμευτεί και πάλι. Σε απάντηση στην έκθεση, η UNRWA υποσχέθηκε να τερματίσει τη συνεργασία της με τους εννέα υπόπτους για τρομοκρατία.

Ισραήλ: Η έκθεση αγνοεί την εμπλοκή της Χαμάς
Έντονη κριτική ασκήθηκε από τον Ισραηλινό απεσταλμένο στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν. Αποκάλεσε την έκθεση “ντροπή”. Ήταν “πολύ μικρή και πολύ καθυστερημένη”. Εδώ και χρόνια, το Ισραήλ κατηγορεί την UNRWA ότι χρησιμοποιεί τον προϋπολογισμό της για την υποστήριξη της Χαμάς. Τα αποδεικτικά στοιχεία γι’ αυτό έχουν αποκρυφτεί. “Το Ισραήλ παρείχε στα Ηνωμένα Έθνη ακριβή στοιχεία για περισσότερους από 100 υπαλλήλους της UNRWA που είναι μέλη της Χαμάς”. Η έκθεση αγνοεί “χιλιάδες υπαλλήλους της υπηρεσίας που εμπλέκονται στην τρομοκρατία της Χαμάς”.

Μόλις τον Απρίλιο, η UNRWA διέψευσε αυτόν τον απολογισμό. Το Ισραήλ δεν είχε παράσχει αξιόπιστα στοιχεία για τις κατηγορίες του. Η οργάνωση βοήθειας είχε “ισχυρές” κατευθυντήριες γραμμές για να διασφαλίσει την ουδετερότητα των υπαλλήλων της. “Δεδομένης της κρίσιμης σημασίας των εγκαταστάσεών της για την παροχή βοήθειας στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες, ο οργανισμός έχει θεσπίσει αυστηρά πρότυπα ουδετερότητας και έχει αναπτύξει αυστηρές διαδικασίες για να διασφαλίσει τη διατήρηση της ουδετερότητας”.

Ωστόσο, τον Μάιο, ο ισραηλινός στρατός ανακάλυψε αρκετές σήραγγες κάτω από τα κτίρια της UNRWA, οι οποίες αποδεδειγμένα χρησιμοποιούνταν από τη Χαμάς. Στις εγκαταστάσεις βρέθηκαν τα πτώματα αρκετών ομήρων. Μεταξύ άλλων, ο στρατός εξασφάλισε τα λείψανα της Σάνι Λουκ, η οποία έχει ισραηλινή και γερμανική υπηκοότητα. Η UNRWA έχει ετήσιο προϋπολογισμό περίπου ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Επιπλέον, υπάρχουν πληρωμές που σχετίζονται με έργα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ο ΟΗΕ και τα παρακλάδια του, έπρεπε να είχαν διαλυθεί εδώ και πολλά χρόνια. Εύχομαι ο Πρόεδρος Trump να τους διαλύσει πριν προλάβουν να πουν κίμινο. Αν ξέραμε όλοι τις σπατάλες που γίνονται με αυτά τα υποκείμενα που δουλεύουν στον ΟΗΕ, θα παθαίναμε ομαδικώς καρδιακά.

Comments are closed.