Η γιορτή της ζωής: Συμβολική δράση του συλλόγου γυναικών με καρκίνο μαστού «Άλμα Ζωής» στην Θεσσαλονίκη

Κοινοποίηση:
ΦΩΤΟ: emiliamaghiar/pixabay.com

Στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε μια ιδιαίτερη εκδήλωση αφιερωμένη στις μητέρες, διοργανωμένη από τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής». Η γιορτή αυτή είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση γύρω από τη σημασία της πρόληψης και της υγείας των γυναικών.

 

Η εκδήλωση συγκέντρωσε γυναίκες όλων των ηλικιών, οι οποίες ήρθαν συνοδευόμενες από τα παιδιά και τους συντρόφους τους. Ο προαύλιος χώρος του δημαρχείου γέμισε με κόσμο που επιθυμούσε να ενημερωθεί για τις προληπτικές εξετάσεις και τη σημασία τους στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού. Το σύνθημα της γιορτής ήταν «Μαμά σ’ αγαπώ. Να προσέχεις», υπογραμμίζοντας την αγάπη και την φροντίδα που πρέπει να δείχνουμε στις μητέρες μας.

Οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να υποβληθούν σε εξετάσεις που διαρκούσαν από πέντε έως δέκα λεπτά, ανάλογα με το ιστορικό υγείας κάθε γυναίκας. Αυτές οι εξετάσεις είναι κρίσιμες για την έγκαιρη διάγνωση και την πρόληψη σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Ταυτόχρονα, μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν σε ποικιλία δημιουργικών εργαστηρίων που επικεντρώνονταν στην εκπαίδευση σχετικά με υγιείς συμπεριφορές. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν δραστηριότητες όπως face painting, χορό και τραγούδι, κάνοντάς τους μέρος αυτής της όμορφης γιορτής.

 

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί τη συνηθέστερη κακοήθεια του γυναικείου πληθυσμού, τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο, μετά τον καρκίνο του πνεύμονα καθώς και τη συχνότερη αιτία θανάτου στις γυναίκες ηλικίας 40 με 55 ετών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response