Η διατροφή που θα πρέπει να ακολουθούν όσοι είναι άνω των 40 ετών

Κοινοποίηση:
diatrofi-2 (1)

Η διατροφή μετά τα 40 φαίνεται ότι είναι θέμα που απασχολεί όχι μόνο τις γυναίκες αλλά και τους άνδρες.

Και αυτό γιατί μετά τα 40 ο μεταβολισμός αρχίζει να μειώνεται, τα επίπεδα των οιστρογόνων πέφτουν και η ελαστικότητα των αγγείων μειώνεται.

Οι επιστήμονες επικεντρώθηκαν στη διατροφή που θα πρέπει να ακολουθούν οι άνω των 40 ετών.

Αναλυτικότερα οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια Κλόντια Σατιζαμπάλ του Τμήματος Επιστημών Υγείας του Πληθυσμού του Πανεπιστημίου του Τέξας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Neurology» της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας,κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όσοι τρώνε συχνά φαγητά και κυρίως ψάρια με πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως σολομό, σαρδέλες, μπακαλιάρο, ρέγγα, τόνο κ.α., μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και του νου τους.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσοι καταναλώνουν τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 στον οργανισμό τους, όπως τα EPA και DHA, είχαν επίσης κατά μέσο όρο καλύτερες επιδόσεις στα γνωστικά τεστ, καθώς και μεγαλύτερο μέσο όγκο του ιπποκάμπου, της ζωτικής εγκεφαλικής περιοχής που παίζει ρόλο-κλειδί στη μάθηση και στη μνήμη.

«Η βελτίωση της διατροφής μας είναι ένας τρόπος για να προάγουμε την υγεία του εγκεφάλου μας. Η μελέτη δείχνει ότι ακόμη και μια μέτρια κατανάλωση ωμέγα-3 μπορεί να είναι αρκετή για να διατηρήσει την καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Κάτι που συνάδει με τις τρέχουσες διατροφικές οδηγίες της Αμερικανικής Καρδιολογικής Ένωσης για την κατανάλωση τουλάχιστον δύο μερίδων ψαριού την εβδομάδα, προκειμένου να βελτιωθεί η καρδιαγγειακή υγεία» ανέφερε η δρ Σατιζαμπάλ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
Πρόσθεσε πάντως ό,τι η μελέτη δείχνει μόνο μια συσχέτιση ανάμεσα στα ωμέγα-3 και στην υγεία του νου και όχι κατ’ ανάγκη μια σχέση αιτίας-αποτελέσματος και είπε ότι τα ευρήματά της πρέπει να επιβεβαιωθούν από περαιτέρω έρευνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: