04/09/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

Η επανεκλογή της φον ντερ Λάιεν, η νέα Επιτροπή και το όφελος για τη Λευκωσία

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Η κυπριακή πλευρά φαίνεται να διεκδικεί το χαρτοφυλάκιο του Μεταφορών

Διπλωματικοί κύκλοι σχολιάζοντας την επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σημείωσαν ότι ήταν ίσως η πρώτη φορά που είχε καταφέρει η Λευκωσία να έχει τόσο καλή σχέση με τον επικεφαλή της Κομισιόν. Αυτή η πολύ καλή σχέση φάνηκε το τελευταίο τετράμηνο μέσα από τη συνεργασία της με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα και το θέμα των μεταναστών από το Λίβανο.Το βάθος αυτής της καλής σχέσης που έχουν αναπτύξει Χριστοδουλίδης και VDL θα φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα κατά τις συζητήσεις για το νέο Κολλέγιο των Επιτρόπων. Μετά την χθεσινή ψηφοφορία, η επόμενη πράξη από πλευράς της Προέδρου της Κομισιόν είναι η ετοιμασία και η αποστολή επιστολών προς όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα τους ενημερώνει για την εκλογή της στη θέση της Προέδρου της Κομισιόν και θα τους ζητά όπως καταθέσουν τις εισηγήσεις τους για τη νέα Επιτροπή.Εγκαινιάζοντας ουσιαστικά ένα εντατικό διάλογο ανάμεσα στην ίδια και τους προέδρους και πρωθυπουργούς για τα χαρτοφυλάκια που θα πάρει η κάθε χώρα. Αναμένεται ένα έντονο παρασκήνιο και πάρε-δώσε ανάμεσα σε φον ντερ Λάιεν και τους ηγέτες της ΕΕ.

 Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης φρόντισε όλο το προηγούμενο διάστημα να κάνει κάποιες συζητήσεις με την Πρόεδρο της Επιτροπής κυρίως για το ποιο χαρτοφυλάκιο θα μπορεί να λάβει η Κύπρος. Η Λευκωσία ευελπιστεί ότι η καλή σχέση Χριστοδουλίδη-VDL θα αποδώσει καρπούς δίνοντας στην Κύπρο ένα καλό χαρτοφυλάκιο. Σε πρώτη φάση η κυπριακή πλευρά φαίνεται να διεκδικεί το χαρτοφυλάκιο του Μεταφορών. Προς αυτή την κατεύθυνση αναμένεται να είναι και τα ονόματα που θα θέσει ενώπιον της φον ντερ Λάιεν το αμέσως επόμενο διάστημα.Η στόχευση του Προέδρου Χριστοδουλίδη προς συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο καταδεικνύει και τις προθέσεις τους όσον αφορά άτομα. Ο Κωνσταντίνος Κόμπος, για τον οποία το τελευταίο διάστημα είχε γίνει σχετικές αναφορές, ήταν από την αρχή εκτός συζήτησης η όποια μετακίνησή του από τη Λευκωσία στις Βρυξέλλες. Αλλά ούτε και ο ίδιος επιθυμούσε να μετακινηθεί από το Υπουργείο Εξωτερικών, κάτι που ο «Φ» είχε από την αρχή γράψει. Χθες μιλώντας στον Άλφα ο Κ. Κόμπος ξεκαθάρισε πως δεν μπαίνει θέμα διορισμού του στη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Μια χαρά η Ρουμάνα και Πωλονη.
    Την ξεσκίσανε με το λόγο τους.
    Μπράβο και στις δύο τους!!

  2. ποιος ξερει τι υποσχεθηκαν στον Μασονο της Κυπρου που μαθαινει σε παιδια νηπιαγωγειου την χρηση του προφυλακτικου λες και θα γινουν ολες πορνες οταν σχολασουν…

Comments are closed.