Η “επιστροφή” του αρχιπροπονητή Γιάννη Αϊδηνιώτη με ένα “μπουκέτο” βραβείων

Κοινοποίηση:
AIidiniotis (1)

Ο γιατρός πυγμαχίας του Παναθηναϊκού Γιάννης Φιλιππάτος θα βραβευτεί στις 4 Ιανουαρίου από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία πυγμαχίας για τη συνεισφορά του στο άθλημα, από την ιδιότητα του και για όσα έχει προσφέρει. 

Τον τιμούν ως τον καλύτερο γιατρό της Ευρώπης αφού απ’ αυτόν εξετάζονται όσοι επιθυμούν  για να γίνουν γιατροί τις AIBA.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιανουαρίου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, παρουσία του αρχιπροπονητή Γιάννη Αϊδηνιώτη, που έχει χαρίσει με τους αθλητές του ένα σωρό νίκες στο αγώνισμα.

Ως γνωστόν, ο Αϊδηνιώτης, ένα από τα πιο δυνατά χέρια στην ελληνική πυγμαχία, έχει ένα από τα πιο μεγάλα βιογραφικά στο ελληνικό μποξ.

Ασχολήθηκε με την πυγμαχία από το 1974 έως το 1981, λαμβάνοντας μέρος σε ερασιτεχνικούς αλλά και επαγγελματικούς αγώνες. Αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην πυγμαχία με τον Παναθηναϊκό, τις χρονιές 1977, 1978, 1979, 1980 έχοντας αγωνιστεί στις κατηγορίες των 60, 63,5 και 67 κιλών. Το 1976 συμμετείχε για πρώτη φορά στο Τουρνουά Ακρόπολις, ενώ το 1980 παρότι ήταν μέλος της Ολυμπιακής αποστολής δε συμμετείχε στην Ολυμπιάδα της Μόσχας.
Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την προπονητική στην ομάδα του Παναθηναϊκού και το 1986 απέκτησε δίπλωμα προπονητού Α’ Κατηγορίας. Το 1993 ίδρυσε το δικό του σύλλογο, το Μέγα Αλέξανδρο ΓΣ, στον οποίο καλλιέργησε την πυγμαχία και το κικ μπόξ. Υπήρξε ο πρώτος που δημιούργησε τμήμα γυναικείας πυγμαχίας. Υπήρξε επίσης μέλος του προπονητικού τημ της εθνικής Ελλάδος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: