Η θέση της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024

Κοινοποίηση:
Οι αθλητές της ελληνικής αποστολής διακρίνονται στην οθόνη πάνω α;πό τις κερκίδες των θεατών, κατά τη διάρκεια της παρέλασης των αθλητών που παίρνουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, στην τελετή έναρξης που πραγματοποιείται κατά μήκος του Σηκουάνα, Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024. Πραγματοποιείται απόψε το βράδυ η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων "Παρίσι 2024". Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ αναμένεται να παραστούν πάνω από 100 ηγέτες από όλο τον κόσμο στη φαντασμαγορική εκδήλωση της γαλλικής πρωτεύουσας, η οποία έχει σχεδιαστεί με τη μεγαλύτερη μυστικότητα, όμως οι διαρροές αφθονούν, με αναφορές στα ονόματα της Άγια Νακαμούρα, της Λέιντι Γκάγκα και της Σελίν Ντιόν. Η κορυφαία αυτή παράσταση θα ξεκινήσει στις 20:30 (ώρα Ελλάδας) και θα έχει διάρκεια 3:45 ωρών κατά μήκος έξι χιλιομέτρων του Σηκουάνα, μία Τελετή Έναρξης που θα γίνει για πρώτη φορά.  την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, Παρίσι, Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Η Φλόγα των Αγώνων έχει σβήσει οριστικά, σηματοδοτώντας το τέλος μιας περιόδου γεμάτης συγκινήσεις και επιτυχίες. Μετά από είκοσι επτά ημέρες γεμάτες αγώνες, οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ολοκληρώθηκαν χθες, Κυριακή (8/9), με την Τελετή Λήξης που πραγματοποιήθηκε στο «Stade de France».

 

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe», ήρθε η ώρα να κάνουμε τους υπολογισμούς μας, καθώς αθροίζουν τα μετάλλια που κερδήθηκαν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες για να δημιουργηθεί μια συνολική κατάταξη.

Η Ελλάδα κατέκτησε συνολικά 8 μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες (1 χρυσό, 1 ασημένιο και 6 χάλκινα), καταλαμβάνοντας την 51η θέση. Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, η ελληνική αποστολή σημείωσε μεγαλύτερη επιτυχία με 13 μετάλλια (3 χρυσά, 3 ασημένια και 7 χάλκινα), κατατάσσοντας τη χώρα στην 33η θέση.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Κίνα κυριαρχεί στη συνολική κατάταξη των δύο διοργανώσεων με εντυπωσιακή διαφορά: έχει κατακτήσει 134 χρυσά μετάλλια, ξεπερνώντας κατά πολύ τις Ηνωμένες Πολιτείες που έχουν συγκεντρώσει 76 χρυσά.

171727cats.jpg

Μεγάλη Βρετανία και Ολλανδία τελείωσαν το καλοκαίρι κάνοντας θραύση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και κέρδισαν την τρίτη και την τέταρτη θέση στον συνολικό πίνακα. Η Γαλλία, από την πλευρά της, βρίσκεται στην έβδομη θέση (πίσω από την 6η Ιταλία και την 5η Αυστραλία), ενώ ήταν 5η μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Χώρες, όπως η Βραζιλία και η Ουκρανία, «εκμεταλλεύτηκαν» τις επιτυχίες τους στους Παραολυμπιακούς και μπήκαν στο τελικό top 10, στην 9η και 10η αντίστοιχα.

Παρατηρείται, ωστόσο, αντίθετη τάση για λίγες περιπτώσεις. Οι Σκανδιναβικές χώρες, για παράδειγμα, υπέστησαν πτώση στον πίνακα των μεταλλίων μεταξύ των δύο διοργανώσεων. Η Σουηδία, δέκατη έκτη μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες με 11 μετάλλια, συμπεριλαμβανομένων 4 χρυσών, έπεσε στην 72η θέση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες (3 μετάλλια και κανένα χρυσό).

Οι Νεοζηλανδοί, οι Νοτιοκορεάτες και οι Κενυάτες ακολουθούν την ίδια κατεύθυνση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response