Η θητεία του Κινέζου προξένου στη Νέα Υόρκη έχει ήδη τελειώσει – Χωρίς απομάκρυνση

Κοινοποίηση:
KINA-HPA

Η κατάσταση γύρω από την αποχώρηση του γενικού προξένου της Κίνας στη Νέα Υόρκη, Χουάνγκ Πινγκ, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις και ερμηνείες. Σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο διπλωμάτης δεν απελάθηκε, αλλά αποχώρησε κανονικά στο τέλος της θητείας του, όπως είχε προγραμματιστεί.

 

Η κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης, Κάθι Χόκουλ, είχε προηγουμένως εκφράσει την επιθυμία της να δει τον Κινέζο διπλωμάτη να απελαύνεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η αίτηση αυτή προήλθε μετά από καταγγελίες που αφορούσαν μια πρώην βοηθό της, η οποία φέρεται να δρούσε ως πράκτορας του Πεκίνου. Αυτές οι εξελίξεις έχουν αναδείξει τις εντάσεις στις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας και την ανησυχία για τη δραστηριότητα ξένων κρατών στην αμερικανική επικράτεια.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ υπογράμμισε ότι η αποχώρηση του Χουάνγκ Πινγκ δεν συνδέεται με κάποια μορφή απέλασης, αλλά είναι αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης της θητείας του. Αυτή η δήλωση φαίνεται να προσπαθεί να καθησυχάσει τις ανησυχίες σχετικά με τις διπλωματικές σχέσεις και την ασφάλεια των ΗΠΑ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response