Η ιταλική ΕΜΥ δεν πρόβλεψε την σφοδρή κακοκαιρία και «πνίγηκαν» πέντε περιοχές – Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος, χιλιάδες εκτοπισμένοι

Κοινοποίηση:
0832bd09f0927a6212a99097bf902f1d_XL

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε πέντε περιοχές της γειτονικής Ιταλίας με αποτέλεσμα να σημειωθούν για μια ακόμη φορά εκτεταμένες πλημμύρες.
Εξαιτίας της αδιάκοπης βροχόπτωσης και υπερχείλισης ποταμών, πλημμύρισαν μεγάλο μέρος της πόλης της Μπολόνια και περιοχές της Μόντενα, Ρέτζιο Εμίλια, Ραβένα και Πιατσέντσα στη βορειοανατολική Ιταλία.
Όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το πρωί η νομαρχία της Μπολόνια, στην περιοχή Πιανόρο εντοπίστηκε νεκρός ένας άνδρας, ο οποίος είχε παρασυρθεί με το αυτοκίνητό του από τα ορμητικά νερά.
Στην ίδια περιοχή συνεχίζονται οι προσπάθειες εντοπισμού ενός αγνοούμενου.

Ο δήμαρχος της Μπολόνια Matteo Lepore από το Σάββατο 19/10 το βράδυ κάλεσε τους κατοίκους
να αποφύγουν οποιαδήποτε μετακίνηση και να ανέβουν στα υψηλότερα πατώματα και στις ταράτσες των πολυκατοικιών.
Η αντιμετώπιση των προβλημάτων έγινε ακόμη δυσκολότερη διότι οι μετεωρολογικές προβλέψεις δεν είχαν αναφερθεί σε τόσο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας.
Η επιχειρησιακή επιτροπή της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας συνεδριάζει για παροχή επιπλέον βοήθειας στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Οι ζημιές για τον γεωργικό τομέα είναι ανυπολόγιστες.
Σήμερα το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επεκταθεί στην Κάτω Ιταλία και ιδιαίτερα στις ευρύτερες περιοχές της Νάπολης, του Μπάρι, στην Καλαβρία και στην περιφέρεια Μπαζιλικάτα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response