Η κατάντια του δημόσιου βίου – Κασσελάκης για τα «Κατεχόμενα-κρατίδιο»: Ήμουν κουρασμένος και άυπνος, δεν έβρισκα τη λέξη, θέλω 2 μήνες εξάσκηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
kasselakis-arthrou21

Με ένα βίντεο στα social media θέλησε να απαντήσει ο Στέφανος Κασσελάκης στον σάλο που προκλήθηκε αφού χαρακτήρισε κρατίδιο δικό τους τα κατεχόμενα από τους Τούρκους στην Κύπρο.

Σε απάντηση του καλέσματος Αχτσιόγλου χθες το απόγευμα να τοποθετηθεί ο Στέφανος Κασσελάκης για το θέμα της στρατιωτικής θητείας, καθώς είχε παρουσιάσει ως θέση του την κατάργησή της, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στο Αιγάλεω επιχείρησε χθες μπροστά στις κάμερες να τοποθετηθεί σε μια σειρά θεμάτων.

Το αποτέλεσμα ήταν σε κάποιο σημείο να χαρακτηρίσει τα κατεχόμενα στην Κύπρο «κρατίδιο», αν και μετά την επισήμανση κάποιου δημοσιογράφου για ψευδοκράτος, επανέλαβε και εκείνος διορθώνοντας, «ψευδοκράτος».

Η αρχική αναφορά ήταν αρκετή ωστόσο για να προκαλέσει σάλο, και τα ξημερώματα σε νέα του ανάρτηση επιχείρησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι λείπει από την Ελλάδα από τα 14 του χρόνια, ότι μερικές φορές δυσκολεύεται να βρει την κατάλληλη λέξη, ότι χθες ήταν κουρασμένος και άυπνος και ότι σε δύο μήνες θα είναι εντάξει με τα ελληνικά του.

@skasselakisΟ Ερντογάν ζητάει αναγνώριση του ψευδοκράτους και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά.

♬ πρωτότυπος ήχος – Stefanos Kasselakis

«Δε θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι.

Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου μόνιμα μόλις μερικούς μήνες.

Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά.

Χθες, μέσα στην κούραση και την αϋπνία της περιοδείας, αυτό ακριβώς έπαθα.

Βεβαίως είναι ψευδοκράτος.

Τα Κατεχόμενα – η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συμφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωσή μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν ήταν όλα ξεκάθαρα.

Ας μην ανησυχεί κανείς.

Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης για μένα.

Για μένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους.

Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός τεσσεράμισι χρόνια, δε βρήκε μια λέξη να πει -ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Εκείνος ζητάει αναγνώριση και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά.

Τη Δεξιά και την Ακροδεξιά την έχει πληρώσει οδυνηρά η Κύπρος, το 1974.

Η πατριωτική Σύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρών συμβιβασμών και συμψηφισμών στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. Ο μάπας Κασσελάκης γεννήθηκε στο Μαρούσι (όχι Εκάλη, όπως έγραψα πριν). Μεγάλωσε στην Εκάλη. Στα 14 μου ξεριζώθηκα, λέει. Μας το παίζει και φτωχούλης μετανάστης που ξεριζώθηκε και αναγκάστηκε να πάει Αμερική. Φαντάσου! Γεγονός είναι ότι πήρε μια υποτροφία μαθηματικών σε ένα λύκειο στην Μασαχουσέτη. Μετά πανεπιστήμιο, μετά καλές δουλίτσες και μετά βαποράκια, εφοπλιστούλης ο καημένος. Η μάνα του μεγάλη και τρανή σε ένα από τα πιο ακριβά, ιδιωτικά πανεπιστήμια της Αμερικής. Στην Ελλάδα δεν ξαναπάτησε το πόδι του. Τώρα στα 35 του ήρθε αγκαλίτσα με τον γκόμενο να σώσει την Ελλάδα. Μα, για μαλ@κες μας περνάει?

  2. Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι έχει άγνοια της ελληνικής γλώσσας και πολύ σοβαρότερο ανικανότητα να την κατανοήσει. Το επίπεδο νοημοσύνης του στείρο και πολύ φτωχό η έκφρασή του, λαικότατη που αυτόματα σε μεταφέρει στο δρόμο, στην αγορά ή στο καφενείο και εγκυκλοπαιδικά απ’οτι συμπεραίνεται είναι αμόρφωτος και ανίδεος στερείται παντελώς έστω κι ενός προτερήματος, απορροφημένος απο την ανωμαλία και επικεντρωμένος στην ομοσεξουαλικότητα και στη βιασύνη του να βρεθεί με το ταίρι του. Ευτυχώς εντοπίζονται και γίνονται αντιληπτά γρήγορα τα ελαττώματά του και προσωπικά δικαιώθηκα, όπως ανέφερα όπου σχολιάζω, διότι από την πρώτη του συνέντευξη στο open και τον δημοσιογράφο κ. Χαρίτο διαφάνηκε καθαρά η παντελής έλλειψη γνώσεων, χαρισμάτων, διαλογισμού και η ασήμαντη γενικά προσωπικότητά του. Επειδή επίσης προφανώς οι συμβουλοί του αντιλήφθηκαν την αποτυχία αυτής της συνέντευξης και θεωρώντας την καταστροφική, τού συνέστησαν να μην την δημοσιεύσει στους διαδικτυακούς του λογαριασμούς.Τέλος μέσα σ’ολη αυτή τη βαβούρα και φασαρία που δημιούργησε ο κασσέλ, ενώ απ’τη μία κόπασε λιγάκι η ασχολία και απασχόληση πολιτικών, ΜΜΕ, και κόσμου με τον Ηλία κασιδιάρη, ο οποίος κατεβαίνει στις εκλογές – ήταν ίσως κι αυτό στον στοχο τους – από την άλλη μας παρέχεται ακόμα μιά ευκαιρία να σφυγομετρήσουμε την οιαδήποτε πρόοδο και εξέλιξη στην αφύπνιση ή την απραξία και ηλιθιότητα καθώς και IQ του Έλληνα…

  3. ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΠΕΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΥΚΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ.

  4. Ήθελε να πάει και στη Μακρόνησο να μας πει ότι ξέρει τι ήταν εκεί. Αμ εσάς και πολλούς άλλους άφησε ο Γιώργης και δε σας ξεκαθάρισε μέχρι τρεις γενιές. Έβλεπε μόνο κόκκινους ενώ έπρεπε να βλέπει τους μιζαδορους, παραβατικους, ανώμαλους,απατριδες, μαυραγορίτες, και να έχει παραδώσει την Ελλάδα αλφάδι, όχι να μας βασανίζουν μέχρι σήμερα και να προδίδουν την πατρίδα μας. Μισή δουλειά Γιώργη και δεν υπάρχει ένας άντρας παντελονατος ή αστερατος να την ολοκληρώσει.

  5. Κουραστηκες παλι απο τις πιτες στον συντροφο σου.

  6. Στο τέλος θα βγει αληθινός ο Τζουμάκας που έλεγε προχθές ότι είναι βαλτός για τα διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ.Ήδη ξεφτιλίζεται και τον κράζουν ολοι.Γάτονια στο Μητσοτακεικο.Σου λεει θα σπρώξουμε τον χαλβά να μην υπάρχει αντιπολίτευση και θα κυβερνάμε μια ζωη.Που εισαι Ηλια να τους ξεφτιλίσεις όλους;

  7. Μαθαίνω τις λέξεις γρήγορα, είπε ο Κασσελάκης. Για μένα είναι ζήτημα δύο μηνών. Δηλαδή, αυτός ο καρπουζοκέφαλος στην Εκάλη δεν γεννήθηκε και μεγάλωσε? Τώρα μας το παίζει τουρίστας στην Ελλάδα? Δεν καταλαβαίνει τα Ελληνικά και τώρα θα τα μάθει γρήγορα? Μα τόσο θράσος έχει? Καλά τον είπε ο Κούγιας θρασύτατο! Ας πάει να μάθει ότι αυτά τα ιερά χώματα της Κύπρου λέγονται κατεχόμενα όχι (Τουρκικό) κρατίδιο. Αυτός δεν ξέρει γρι Ελληνική ιστορία και θέλει να εκπροσωπίσει την Ελλάδα? Αχ, Ελληνικέ λαέ τι σε περιμένει…

  8. αντε και γαμησου παλιοπουστα ανωμαλε το εγκλημα το προλαμβανεις δεν τ αφηνεις να μεστωσει

  9. ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΗΔΗ…. Κ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΛΑΛΟΣ….ΧΑΧΑΧ

  10. βγάλε καμιά φωτό με τον σκυλάκο, είναι στη μόδα αυτά για τους εκλεκτούς του Π.Ο.Φ. πες καμιά παπάτζα για την κλιματική κρίση και όλα καλά…τι τα θες τα εθνικά θέματα ? αστα τα καημένα

  11. Στεφανε, ρωτα το Ψαροκασσελακη ποσες υπηκοοτητες και ποσα διαβατηρια εχει. Ολοι οι οικονομικοι νομαδες σαν και αυτον, εχουν 3-4. Κουρασμενος θα δωσε το Αιγιο με τα νησια και μετα θα τον ψαχνουμε στην Καραιβικη…

  12. Φταίει και η
    αγαμία…….πόσο καιρό έχει να σε γαμησει
    ο/η πιτσιρίκος/κα;;

  13. Ειναι κουρασμένη και θέλει να γίνει πρωθυπουργος…τρομάρα μας..

    Για πεοουργός καλός είναι….

  14. ΟΣΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΠΝΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΡΛΟΥΜΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΜΩΣ Ο ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ………………;ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΕ ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ.ΟΥΣΤ.

Comments are closed.