Ένας εκπρόσωπος της κοινότητας Αχμαντί έθεσε το ζήτημα των αυξανόμενων επιθέσεων σε ανθρώπους της κοινότητας και ζήτησε προστασία.
Όπως καταγγέλθηκε θρησκευτικοί εξτρεμιστές σκοπεύουν να επιτεθούν στους χώρους λατρείας των Αχμαντί, σε δύο μέρη, στο Τεχσίλ του λόφου Σανγκλά της της περιοχής Νανκάνα Σαχίμπ, που βρίσκεται στην περιοχή του Παντζάμπ του Πακιστάν.
Συγκεκριμένα ο Αμέρ Μαχμούντ ισχυρίστηκε σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε την Κυριακή στο Φαϊζαλαμπάντ, ότι η αστυνομία ανάγκαζε τους Αχμαντί να κρύψουν ή να αφαιρέσουν τους μιναρέδες από τα σπίτια λατρείας τους αντί να τους υπερασπιστεί.
Η κοινότητα Αχμαντίγια στο Πακιστάν ζει ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Το μουσουλμανικό αίσθημα κατά των Αχμαντί είναι ισχυρό στο Πακιστάν. Είναι μια από τις πιο διωκόμενες μειονοτικές κοινότητες στη χώρα.
Αρκετές ομάδες για τα δικαιώματα έχουν εκφράσει ανησυχία και έντονο αίσθημα οργής επανειλημμένα για τη συνεχιζόμενη έξοδο θρησκευτικών μειονοτήτων στη χώρα και είπαν, ότι το κράτος αποτυγχάνει σταθερά να κατευνάσει τις ανησυχίες αυτών των κοινοτήτων παρά τις επανειλημμένες υπενθυμίσεις από την κοινωνία των πολιτών.
Ποιοι είναι οι Αχμαντί
Οι Αχμαντί ακολουθούν τη διδασκαλία του Ινδού μουσουλμάνου Μιρζά Γκουλάμ Αχμάντ ο οποίος έζησε στα τέλη του 19ου αιώνα και ισχυρίστηκε ότι είναι μαχντί, δηλαδή ένα πρόσωπο που περίμεναν οι μουσουλμάνοι στο τέλος του κόσμου, ανάλογο προς το Μεσσία του Χριστιανισμού, μια ενσάρκωση του Θεού του Ινδουισμού Κρίσνα και μια επανεμφάνιση (μπουρούζ) του Μωάμεθ.
Οι Αχμαντί δραστηριοποιούνται μέσω της προπαγάνδας και των μεταφράσεων του Κορανίου σε ευρωπαϊκές γλώσσες. Ο Γκουλάμ Αχμάντ προσπάθησε να θέσει όλες τις θρησκείες του κόσμου υπό το Ισλάμ. Ωστόσο η συγκεκριμένη αίρεση αντιμετώπισε μεγάλη αντίδραση από τους ορθόδοξους μουσουλμάνους θεολόγους, που αντιδρούσαν γενικότερα στο Σουφισμό και από πολιτικούς που φοβούνταν τη μεγάλη επίδραση που ασκούσε στον κόσμο.