Η κτηνωδία προσωποποιημένη στη Γεωργία: Κύκλωμα έπαιρνε τα ωάριά των γυναικών

Κοινοποίηση:
bd43fa30-gynaika-kakopoiisi-(Unsplash)

Η αποκάλυψη της δράσης ενός κυκλώματος στη Γεωργία, που κρατούσε γυναίκες ως σκλάβες σε μια φάρμα, έχει προκαλέσει σοκ και φρίκη. Τρεις γυναίκες από την Ταϊλάνδη, που απελευθερώθηκαν από το κύκλωμα, αποκάλυψαν την φρικτή τους εμπειρία.

 

Οι τρεις γυναίκες, που κρατούνταν αιχμάλωτες για μισό χρόνο, αποκάλυψαν ότι κρατούνταν σε μια φάρμα στην ανατολικοευρωπαϊκή χώρα της Γεωργίας, με επικεφαλής Κινέζους εγκληματίες. Οι γυναίκες υποβέθηκαν σε κακοποίηση και εκμετάλλευση, με τους εγκληματίες να τους δίνουν ορμόνες και να τους συμπεριφέρονται σαν ζώα. Η φάρμα λειτουργούσε ως μια «φάρμα με ανθρώπους», όπου οι γυναίκες κρατούνταν σε απάνθρωπες συνθήκες.

Η δράση του κυκλώματος

Το κύκλωμα, που είχε ως επικεφαλής Κινέζους εγκληματίες, πωλούσε τα ωάριά των γυναικών στη μαύρη αγορά. Η δράση του κυκλώματος ήταν εξαιρετικά πονηρή και είχε ως αποτέλεσμα την εκμετάλλευση και την κακοποίηση των γυναικών. Οι γυναίκες, που απελευθερώθηκαν, αποκάλυψαν ότι κρατούνταν σε μια φάρμα με περίπου 100 άλλες γυναίκες, οι οποίες επίσης υποβέθηκαν σε κακοποίηση και εκμετάλλευση.

Οι γυναίκες πείστηκαν από μια προσφορά εργασίας στο Facebook, η οποία τους υποσχόταν μισθό μεταξύ 11.500 και 17.000 ευρώ για να εργαστούν ως παρένθετες μητέρες για ζευγάρια από τη Γεωργία που δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδιά. Οι ίδιες ταξίδεψαν στη Γεωργία τον Αύγουστο του 2024 μαζί με άλλες δέκα Ταϊλανδέζες και τα έξοδά τους για το ταξίδι, καθώς και οι αιτήσεις για τα διαβατήριά τους πληρώθηκαν από την οργάνωση.

Εντούτοις, μόλις έφτασαν, στεγάστηκαν σε τέσσερα μεγάλα ακίνητα μαζί με περίπου εκατό άλλες γυναίκες και συνειδητοποίησαν ότι η προσφορά εργασίας ήταν μια βιτρίνα. Οι κακοποιοί χορηγούσαν στις γυναίκες ορμόνες, με απώτερο σκοπό να διεγείρουν τις ωοθήκες τους και αναγκάζονταν να αφαιρούν τα ωάριά τους μία φορά το μήνα, δήλωσε μία από τις γυναίκες που κατάφερε να ελευθερωθεί. Επεσήμανε δε, πως τους φέρθηκαν σαν ζώα και ότι ορισμένες από τις γυναίκες δεν έλαβαν καν αποζημίωση για τα ωάριά τους. Στην περίπτωση μάλιστα που ζητούσαν από τους απαγωγείς τους να φύγουν, τους έλεγαν ότι έπρεπε πρώτα να πληρώσουν 2000 ευρώ για τους ιδιοκτήτες της φάρμας.

 

Η αποκάλυψη της υπόθεσης

Τελικά, μια πρώην σκλάβα κατάφερε να καταβάλει το ποσό αυτό, ελευθερώθηκε και ειδοποίησε την Pavena Hongsakula, ιδρύτρια ενός οργανισμού για παιδιά και γυναίκες στην Ταϊλάνδη. Η γυναίκα είπε στην κ. Pavena ότι πολλές άλλες γυναίκες από την Ταϊλάνδη εξακολουθούσαν να κρατούνται ως σκλάβες στη φάρμα, καθώς δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για την απελευθέρωσή τους.

«Τα ωάρια που συλλέχθηκαν από τις γυναίκες είναι κατανοητό ότι έχουν πωληθεί, διακινηθεί σε άλλες χώρες για χρήση στην εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF)», δήλωσε η κ. Pavena σε συνέντευξη Τύπου αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την Bangkok Post.

Αμέσως, το ίδρυμα Pavena συνεργάστηκε με την Ιντερπόλ και κατάφερε να απελευθερώσει τις τρεις Ταϊλανδές στις 30 Ιανουαρίου μετά την καταβολή των λύτρων, ωστόσο, παραμένει άγνωστο πόσες γυναίκες εξακολουθούν να κρατούνται στην φάρμα της φρίκης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response