Οι περισσότεροι βλέπουμε τη μαγειρική σόδα σαν ένα απλό συστατικό μιας συνταγής για κέηκ ή μπισκότα.
Αλλά σύμφωνα με νέες μελέτες, η σόδα μπορεί να σώσει ζωές.
Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας με χαμηλά επίπεδα διαττανθρακικών-που περιέχονται στη σόδα- έχουν 24% μεγαλύτερη πιθανότητα πρόωρου θανάτου.
Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι αύξηση στην κατανάλωση διαττανθρκικών, μπορεί να επιμηκύνει το χρόνο ζωής.
“Αυτό που βρήκαμε” λέει ο Dr Kalani Raphael, συγγραφέας της έρευνας, “είναι ότι υγιείς άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας με χαμηλά επίπεδα διττανθρακικών, είχαν υψηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου.”