Η μαμά και ο μπαμπάς είναι Ρώσοι κατάσκοποι: Μετά την ιστορική ανταλλαγή κατασκόπων μεταξύ Δύσης -Ρωσίας δύο μικρά παιδιά ανακάλυψαν τους πραγματικούς γονείς τους

Κοινοποίηση:
ασψασψασψσα

Τα παιδιά του ζευγαριού των ύποπτων Ρώσων κατασκόπων, Artiom Doultsev και Anna Doultseva, που ελευθερώθηκαν από τη Σλοβενία στο πλαίσιο της ιστορικής ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, δεν γνώριζαν μέχρι χθες ότι ήταν Ρώσοι, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας. «Τα παιδιά των δύο πρακτόρων που πέταξαν χθες ανακάλυψαν ότι ήταν Ρώσοι μόνο όταν το αεροπλάνο απογειώθηκε από την Άγκυρα. Δεν μιλούν ρωσικά», ανέφερε.

Το ζεύγος Doultsev, ηλικίας περίπου 40 ετών, συνελήφθη στα τέλη του 2022 στη Σλοβενία. Παραδέχθηκαν την ενοχή τους και καταδικάστηκαν από τα σλοβενικά δικαστήρια σε περισσότερο από ενάμιση χρόνο φυλάκιση για «κατασκοπεία και παραποίηση εγγράφων» είπε ο Ντιμίτρι Πεσκόφ,

Σύμφωνα με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης, αυτοί οι δύο ύποπτοι πράκτορες των Ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών (SVR) είχαν φτάσει στη Σλοβενία το 2017 με αργεντίνικα διαβατήρια και ζούσαν στην πρωτεύουσα Λουμπλιάνα πριν από τη σύλληψή τους τον Δεκέμβριο του 2022. Τα παιδιά τους είχαν τοποθετηθεί από τις κοινωνικές υπηρεσίες σε ανάδοχη οικογένεια.
Τους υποδέχτηκε με «buenas noches» ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την άφιξή τους στη Μόσχα. Η Δύση και η Ρωσία πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη ανταλλαγή αιχμαλώτων την Πέμπτη, 24 άτομα συν τα δύο παιδιά, από τον Ψυχρό Πόλεμο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: