Η μητέρα όλων των μαχών σήμερα στις ΗΠΑ – Ο μεγάλος αγώνας του Ντόναλντ Τραμπ κατά της ΕΛΙΤ και του συστήματος!

Κοινοποίηση:
τραμπ1

Σήμερα είναι η μητέρα των μαχών στην Ουάσινγκτον για την προεδρία και το μέλλον των ΗΠΑ καθώς ο Ντόνλαντ Τραμπ, μία χούφτα πιστών Γερουσιαστών και βουλευτών αλλά και εκατομμύρια πολίτες στους δρόμους θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να αποτρέψουν την επιβεβαίωση της νοθευμένης εκλογής Μπάιντεν, με πολλούς να φοβούνται πως θα βάλει τις ΗΠΑ αλλά και τη Δύση σε περιπέτειες.

Συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ μαζί με το επιτελείο του έχει ετοιμάσει «αναχώματα» στην επιβεβαίωση της εκλογής Μπάιντεν σε δύο μέτωπα: α) στους δρόμους και β) στο Κογκρέσο.

Όσον αφορά τους δρόμους ήδη εκατομμύρια Αμερικανοί συρρέουν στην Ουάσιγκτον με κάθε μέσο όπου θα πραγματοποιηθούν δύο ιστορικές συγκεντρώσεις.

Η πρώτη θα είναι μπροστά στον Λευκό Οίκο θα έχει την ονομασία «η έκλειψη» και θα ξεκινήσει στις 4μμ ώρα Ελλάδας και θα κορυφωθεί στις 6μμ όταν θα εμφανιστεί ο Ντόναλντ Τραμπ για να βγάλει ίσως μία από τις ιστορικότερες ομιλίες του μπροστά σε εκατομμύρια πολίτες.

Στη συνέχεια στις 7 μμ ώρα Ελλάδος το πλήθος θα μετακινηθεί μπροστά από το Καπιτόλιο όπου θα ξεκινάει η κρίσιμη συνεδρίαση του Κογκρέσου.

Ήδη πάντως εκατοντάδες χιλιάδες Αμερικανοί βρίσκονται ήδη στην Ουάσινγκτον και άλλοι τόσοι είναι καθοδόν με κάθε μέσο, καθώς όλοι αναγνωρίζουν πως όποια τροπή και να πάρουν τα πράγματα οι στιγμές είναι ιστορικές.

Μάλιστα όλα αυτά συμβαίνουν ενόψει της διαφαινόμενης ήττας των Ρεπουμπλικανών Γερουσιαστών στην Τζόρτζια, για άλλη μία φορά με νοθεία και «νυχτερινές» ψήφους, κάτι που σημαίνει πως οι Δημοκρατικοί θα έχουν τον απόλυτο πολιτικό έλεγχο των ΗΠΑ για τα επόμενα 2 χρόνια (Γερουσία, Βουλή των Αντιπροσώπων και Λευκό Οίκο).

Όσον αφορά το μέτωπο του Κογκρέσου σήμερα στις 8μμ ώρα Ελλάδος θα συνεδριάσουν και τα δύο σώματα του Κογκρέσου μαζί (Γερουσία και Βουλή των Αντιπροσώπων) για να επιβεβαιώσουν τις εκλεκτορικές ψήφους και την εκλογή Μπάιντεν.

Όμως αν ένας Γερουσιαστής και ένας Αντιπρόσωπος κάνουν ένσταση για τους εκλέκτορες μίας πολιτείας, τότε τα δύο σώματα πρέπει να συνεδριάσουν για κάποιες ώρες και να την εξετάσουν. Για να ισχύσει η ένσταση πρέπει να ψηφιστεί τόσο από τη Βουλή όσο και από τη Γερουσία. Αν δεν ψηφιστεί σε ένα από τα δύο σώματα η ένσταση εκπέφτει.

Σύμφωνα με πληροφορίες 13 Ρεπουμπλικανοί Γερουσιαστές (μπορεί να προστεθούν κι άλλοι στη συνέχεια, καθώς 13 ακόμα δεν είναι ξεκάθαροι)  με «αιχμή του δόρατος» τον Τεξανό Τεντ Κρουζ και περίπου 140 Ρεπουμοπλικανοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να ασκήσουν ένσταση για 3 έως 6 πολιτείες, με επικρατέστερες αυτές της Πενσυλβάνια, Τζόρτζια και Αριζόνα όπου έχουν ισχυρότερα επιχειρήματα αλλά δεν αποκλείεται να επεκταθούν οι ενστάσεις σε Μίσιγκαν, Ουισκόνσιν και Νεβάδα.

Σε κάθε περίπτωση οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μικρές καθώς οι Δημοκρατικοί ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά ο πρόεδρος Τραμπ, οι σύμμαχοί του και ο λαός έχουν αποφασίσει να δώσουν τη μάχη μέχρι το τέλος.

Άλλωστε οι ηρωικότερες μάχες δίνονται όταν δεν υπάρχει ελπίδα νίκης…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

15 Σχόλια

  1. Άδικος κόπος!!! Τα είχαν κανονίσει τόσο καλά (φταίει και η εκλογική νομοθεσία σε κάποιες πολιτείες) που δεν ξέραν από που τους ήρθε!!! Βέβαια, την νοθεία μπορεί να την έκαναν οι δημοκρατικοί, όμως υπήρξε μία απρόσμενη βοήθεια στην συγκάλυψη, από υψηλόβαθμους ρεπουμπλικάνους (κυβερνήτες, δικαστές, βουλευτές, γερουσιαστές, κλπ). Τώρα που τον ήπιανε οι ρεπουμπλικάνοι στην γερουσία στην τζόρτζια, κλαίνε με μαύρο δάκρυ (που το παίζανε αδιάφοροι), αλλά είναι πολύ αργά… Η πλάκα είναι ότι ο Τραμπ τα έλεγε στον κυβερνήτη της τζόρτζια, και αυτός του έλεγε ότι νοθεία δεν θα κάνουν στην εκλογή γερουσιαστών, μόνο στην προεδρική (θα του είχαν δώσει, φαίνεται, τον λόγο της … τιμής τους). Και κλάάάάάμα οι ρεπουμπλικάνοι!!!

  2. εβαλε βετο ο λεχριτης για να προστατεψει τους φιλους του τους τουρκους

    1. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΒΛΗΜΑ ΣΥΡΙΖΑΙΕ. Ο ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΕΧΕΙ 2 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ-ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

  3. Οι Πατριωτες Αμερικανοι πολιτες εχουν μπαλακια και αγωνιζονται να βγει η αληθεια για την μεγαλη νοθεια στις εκλογες τους. Τωρα θα μου πειτε πια νοθεια? Τα φουλ αξιοπιστα ΜΜΕ της Ελλαδος δε μιλανε για νοθεια! Προς petros: Οι Ελληνες μισουμε πολυ περισσοτερο την ιδια μας τη χωρα, τους ιδιους μας τους εαυτους!! Λογω ελλειψης πραγματικης μορφωσης και πραγματικης παιδειας!!! Γιαυτο και η καταντια μας στην αποικια πια που λεγεται Ελλαδα. Γιαυτο και το σκουπιδαριο μες τη Βουλη τα τελευταια 50 χρονια! Αυτοι μας αξιζουν!! Αυτους εχουμε!!

  4. ασε ρε ντοναλτ , κουρασες . τραβα στον κολλητο σου τον ερτογαν και ασε μας ησυχους

  5. Κοτζάμ πλανητάρχης, που ο ίδιος παραδέχετε ότι κατάφερε η αντιπολίτευση και τον έκλεψε στις εκλογές, είναι γιά τα μπάζα!!! KAI EN ΠPOKEIMENΩ, OYΣT PE ΠAΛIOΦIΛOTOYPKO KAΘAPMA!!! Oι Έλληνες σε μισούμε!!!

  6. Κοτζάμ πλανητάρχης, που ο ίδιος παραδέχετε ότι κατάφερε η αντιπολίτευση και τον έκλεψε στις εκλογές, είναι γιά τα μπάζα! KAI EN ΠPOKEIMENΩ, OYΣT PE ΠAΛIOΦIΛOTOYPKO KAΘAPMA!!! Oι Έλληνες σε μισούμε!!!

    1. Αλλα λογια να αγαπιομαστε εισαι!!!! ΦΟΡΤΣΑ ΤΡΑΜΠ!!!!!

      1. Μπράβο BPΩMEPE KAI ΣIXAMEPE ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ… ουστ τομάρια τουρκόφιλλα!!! TEΛOΣ O TOYPKOΦIΛOΣ ΠΛANHTAPXHΣ PE KAΘAPMATA!! TEΛOΣ!

Comments are closed.