Μια απλή συνήθεια στην κουζίνα μπορεί να επηρεάσει την υγεία σου με τρόπους που δεν φαντάζεσαι.
Αναρωτιέσαι αν ο τρόπος που μαγειρεύεις μπορεί να επηρεάζει την υγεία της οικογένειάς σου; Μια απλή και συχνή συνήθεια στην κουζίνα μπορεί να κρύβει κινδύνους που δεν έχεις ποτέ φανταστεί. Το λάθος υλικό ή εργαλείο μαγειρέματος που χρησιμοποιείς καθημερινά μπορεί, αργά αλλά σταθερά, να εισάγει επικίνδυνες ουσίες στο φαγητό σου.
Πολλοί αγνοούν ότι το ξύλινο κουτάλι που δεν αντικαθίσταται συχνά, τα κατεστραμμένα αντικολλητικά τηγάνια ή ακόμα και τα αλουμινένια σκεύη, μπορεί να απελευθερώνουν τοξικές ουσίες. Αυτά συσσωρεύονται στο σώμα, επηρεάζοντας αρνητικά την υγεία. Επιπλέον, η χρήση πλαστικών δοχείων ή σακούλων σε ζεστά φαγητά μπορεί να προκαλέσει την έκλυση χημικών που θεωρούνται επικίνδυνα για το νευρικό και ενδοκρινικό σύστημα.
Η πρόληψη είναι το κλειδί! Αντικατάστησε παλιά σκεύη, διάλεξε υλικά μαγειρέματος υψηλής ποιότητας και απόφυγε τη χρήση πλαστικών σε υψηλές θερμοκρασίες. Μικρές αλλαγές στις καθημερινές σου συνήθειες μπορούν να κάνουν τη μεγάλη διαφορά στην υγεία της οικογένειάς
Τα ξύλινα βοηθήματα διατηρούν πόρους είναι αναγκαίο πριν την πρώτη χρήση να εμποτίζονται με Ελαιόλαδο, να μην παραμένουν εντός του σκεύους, μην σαπουνίζονται ;εντόνως με καυτό νερό, να μην “απολιπαίνπονται”. πλήρως.Από καιρού εις καιρόν είναι απαραίτητο να εμποτίζονται εκ νέου με ελαιόλαδο.Τα αντικοολήτικά σκεύη, γδαρμένα, φθαρμάνα η μη ομοίως. Η λεπτότατη στρώσις ελειολάδου απομονώνει την τροφή από το σκεύος. Καθάρισμα προς απομάκρυνσιν ξένων ουσιών με χαρτί όταν και αφού κρυώσουν και στην συνέχεια ελαφρά σαπουνάδα με κρύο έως χλιαρό νερό αρκεί. Μην προσπαθεί κανείς να αφαιρέσει την αίσθηση “ολισθηρού” και “λιπαρού” που έχουν από φυσικού τους διότι αυτό με χημικά και καυτό νερό δημιουργεί πόρους που εγκλωβίζουν ότι ακατάλληλο. Στα αλλουμινένια μαγειρεύουμε αλλά δεν αφήνουμε μετά το φαγητό μέσα, κυρίως εάν περιέχει τομάτες, φρούτα, λεμόνι, ξύδι. Προ της χρήσεως αλοίφουμε με ελαιόλαδο. Δεν τρίβουμε το ψωμί μας επάνω τους για να πάρουμε όλη την σάλτσα. Απλά στραγγίζουμε.