Το ελαιόλαδο είναι το υλικό μαγειρέματος που βρίσκεται σε κάθε κουζίνα ιδιαίτερα στην Ελλάδα.
Αυτό που πολλοί δεν γνωρίζουν είναι ένας βασικός κανόνας για την αποθήκευσή του ώστε να μην χάνει την γεύση και τα θρεπτικά στοιχεία του. Κάθε φορά που το αποθηκεύεις στην κουζίνα πρέπει να θυμάσαι ότι δεν πρέπει να το βάζεις κοντά σε πηγές θερμότητας δηλαδή κοντά στον φούρνο και τις εστίες.
Και υπάρχει ένας σημαντικός λόγος γι’ αυτό καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες από τον φούρνο και τις εστίες όταν αυτά είναι αναμμένα, καταστρέφουν τις πολυφαινόλες, τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά του ελαιόλαδου και αλλοιώνουν τη γεύση του. Μπορείς να βάλεις, λοιπόν, το μπουκάκι ή τον τενεκέ οπουδήποτε θες αλλά όχι κοντά στις θερμές πηγές της κουζίνας.
ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΚΙ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΑΛΑ Η ΚΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΚΑΚΙ