Η μυστηριώδης σήραγγα που βρέθηκε μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας

Κοινοποίηση:
i-mystiriodis-siranga-pou-vrethike-mesa-sti-megali-pyramida-tis-gkizas-1024x561

Η μυστηριώδης σήραγγα που βρέθηκε μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας θα μπορούσε να εξηγήσει ένα μυστήριο που υπάρχει για πολλά χρόνια.
Πέρυσι, μια ομάδα επιστημόνων ανακάλυψε ένα μυστηριώδες πέρασμα μέσα στην Πυραμίδα του Khufu, η οποία είναι η μεγαλύτερη από τις πυραμίδες στη Γκίζα.

Αν και δεν είναι πολλά γνωστά για το μυστηριώδες πέρασμα, η ανακάλυψή του θα μπορούσε να προσφέρει ενδιαφέροντα ευρήματα στο μέλλον.

Η τελευταία ανακάλυψη έγινε από μια ερευνητική ομάδα από ένα έργο που ονομάζεται Scan Pyramid. Από το 2015, η ομάδα χρησιμοποιεί σύγχρονη τεχνολογία για να δει πώς φαίνεται το εσωτερικό της πυραμίδας από έξω, με σαρωτές και υπέρυθρη θερμογραφία.

Προφανώς, η οροφή της σήραγγας δείχνει ότι κατασκευάστηκε για να ανακουφίσει το βάρος της πυραμίδας, σύμφωνα με τον Mostafa Waziri, επικεφαλής του Αιγυπτιακού Ανώτατου Συμβουλίου Αρχαιοτήτων.

«Αλλά ένα μεγάλο ερωτηματικό είναι σχετικά με το εάν αυτός ο διάδρομος δημιουργήθηκε για να ανακουφίσει το βάρος στην κύρια είσοδο ή να ελαφρύνει το φορτίο σε έναν χώρο που δεν έχει ανακαλυφθεί ακόμη».

‘Η σάρωση θα συνεχίσει να αποκαλύπτει περισσότερα μυστικά.’ Υπάρχουν πολλά πράγματα που οι ειδικοί δεν γνωρίζουν ακόμα για τις περίφημες αιγυπτιακές πυραμίδες. Η πυραμίδα του Khufu χτίστηκε πριν από περίπου 4.500 χρόνια κατά την εποχή του Φαραώ Khufu.

Επιστήμονες που χρησιμοποιούν ραντάρ στην Κίνα κατάφεραν να ανιχνεύσουν περίεργες «φυσαλίδες» πάνω από τις πυραμίδες στην Αίγυπτο.

Οι τεράστιες κατασκευές ήταν πάντα πηγή μυστηρίου για εμάς, από τις ερωτήσεις και τις θεωρίες για το πώς κατασκευάστηκαν αρχικά μέχρι το τι κρύβουν μέσα τους.

Τώρα, αυτό το μυστήριο έχει επεκταθεί στον αέρα πάνω από τις πυραμίδες καθώς οι ερευνητές από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών μοιράστηκαν πρόσφατα τα ευρήματά τους.

Χρησιμοποιώντας το ραντάρ LARID, ένα ραντάρ ιονόσφαιρας μεγάλης εμβέλειας χαμηλού γεωγραφικού πλάτους, οι επιστήμονες εντόπισαν αυτό που είναι γνωστό ως ισημερινές φυσαλίδες πλάσματος (EPBs) πάνω από τις πυραμίδες.

Αυτές οι φυσαλίδες υπάρχουν στην υψηλότερη ατμόσφαιρα και αποτελούνται από θερμούς θύλακες αερίου που σχηματίζονται σε χαμηλά γεωγραφικά πλάτη.

Στις αρχές Νοεμβρίου 2023, μια ηλιακή καταιγίδα προκάλεσε τις φυσαλίδες πλάσματος που εμφανίστηκαν στο κινέζικο ραντάρ από τη Βόρεια Αφρική και τον κεντρικό Ειρηνικό.

Οι μετρήσεις επέτρεψαν στους επιστήμονες να παρακολουθούν τις κινήσεις των φυσαλίδων σε πραγματικό χρόνο.

Μπορούν να αναπτυχθούν εκατοντάδες χιλιόμετρα πλάτος και, ενώ δεν είναι ασυνήθιστο, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πολλά για αυτά ή για την ικανότητά τους να διακόπτουν τα σήματα GPS και να παρεμβαίνουν στις δορυφορικές επικοινωνίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response