Η περήφανη Ελληνίδα μαθήτρια που έγινε δεκτή με πλήρη υποτροφία στο MIT!

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Δεκτή με πλήρη υποτροφία στο ΜΙΤ, έγινε μια μαθήτρια του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου, η Κωνσταντίνα Ρασβάνη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα του Βόλου, «Ταχυδρόμος», το όνομα της μαθήτριας συγκαταλέγεται ανάμεσα σε εκείνα των λιγοστών φοιτητών (4%) που γίνονται δεκτοί κάθε χρόνο στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης.

H Kωνσταντίνα Ρασβάνη δήλωσε κανονικά συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις, ωστόσο παράλληλα κατέθεσε αιτήσεις σε κάποια από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Μάλιστα, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, πέρα του ΜΙΤ, έγινε δεκτή από το Princeton και το Rice, oνειρό της όμως και πρώτη της επιλογή αποτελεί η φοίτηση στο πρώτο.

Προκειμένου να κάνει λοιπόν αυτό το όνειρο πραγματικότητα, έστειλε βιογραφικό, συστατικές επιστολές, έλαβε μέρος σε εξετάσεις, έδωσε συνεντεύξεις και κατάφερε να εξασφαλίσει πλήρη υποτροφία, με την οποία θα καλυφθούν το κόστος των σπουδών της, η διαμονή και η διατροφή της στην Αμερική.

«Είμαι πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη γιατί οι κόποι μου έπιασαν τόπο. Μέσα Αυγούστου θα φύγω για να εγκατασταθώ στην Μασαχουσέτη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους καθηγητές του 1ου ΓΕΝ Βόλου, το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και όλους όσοι με βοήθησαν», τονίζει η ίδια.

Από τη μεριά της, η διευθύντρια του σχολείου, Παρασκευή Λοντρίδου, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα μαθηματικό μυαλό, ένα χαρισματικό παιδί, με εξαιρετικό ήθος που είναι ταγμένη στην επιστήμη. Ελπίζουμε ως καθηγητές να βάλαμε ένα λιθαράκι στην επιτυχία της και ευχόμαστε πραγμάτωση των στόχων της».

Το ταλέντο της Kωνσταντίνας Ρασβάνη στις θετικές επιστήμες είχε φανεί από νωρίς. Στα γυμνασιακά της χρόνια είχε διακριθεί σε διαγωνισμούς της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος, πληροφορικής ως μέλος της εθνικής ομάδας, ενώ παράλληλα έχει λάβει διπλό μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και στη Βαλκανιάδα Νέων. Δεκτή είχε γίνει μάλιστα και σε μαθηματικό καλοκαιρινό camp, το PROMYS του Oxford University.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: