Η περιοχή Πεκίνου-Τιεντζίν-Χεμπέϊ κατέγραψε ρεκόρ εξωτερικού εμπορίου το πρώτο εξάμηνο του έτους

Κοινοποίηση:
yuan-gc8d965f2e_1280-696x461

Το εξωτερικό εμπόριο στην περιοχή Πεκίνου-Τιεντζίν-Χεμπέϊ κατέγραψε ιστορικό υψηλό το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία των στατιστικών υπηρεσιών που δόθηκαν την Τρίτη.

Η περιοχή είδε το εξωτερικό της εμπόριο να αυξάνεται κατά 4,6% σε ετήσια βάση σε 2,54 τρισεκατομμύρια γουάν (περίπου 356,9 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους. Από το σύνολο, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 6,4% σε ετήσια βάση στα 673,87 δισεκατομμύρια γιουάν, ενώ οι εισαγωγές ανήλθαν σε 1,87 τρισεκατομμύρια γιουάν, αυξημένες κατά 3,9% σε ετήσια βάση. Το εξωτερικό εμπόριο της περιοχής αντιπροσώπευε το 12% του συνολικού εμπορίου της χώρας κατά την περίοδο αυτή.

Οι αναδυόμενες βιομηχανίες συνέχισαν να οδηγούν την αύξηση των εξαγωγών της περιοχής κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Κατά την ίδια περίοδο, οι εξαγωγές νέας γενιάς της τεχνολογίας πληροφοριών, της ιατρικής και της υγείας, της αεροδιαστημικής και της αυτοκινητοβιομηχανίας αυξήθηκαν κατά 18,3%, 16%, 17,3% και 54,6%, αντίστοιχα, σε ετήσια βάση.

Η Κίνα ξεκίνησε στις αρχές του 2014 τη στρατηγική συντονισμού της ανάπτυξης της εθνικής πρωτεύουσας του Πεκίνου, του γειτονικού δήμου Τιεντζίν και της επαρχίας Χεμπέϊ για τη δημιουργία ενός μοντέλου με καλύτερη οικονομική δομή, καθαρότερο περιβάλλον και βελτιωμένες δημόσιες υπηρεσίες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: