Η ρωσοφοβία αυξάνεται και μαζί η πιθανότητα σύγκρουσης! Άστραψε και βρόντηξε η Ζαχάροβα

Κοινοποίηση:
Zaxarova

Οι Ρώσοι ενδέχεται να αντιμετωπίσουν απέλαση από τη Λετονία μετά από έκτακτες τροποποιήσεις της νομοθεσίας

Η Μόσχα έχει καταδικάσει ως «παράνομη» την πρόσφατη αυστηροποίηση των διαδικασιών αίτησης άδειας διαμονής για Ρώσους πολίτες στη Λετονία και έχει προειδοποιήσει για σκληρή απάντηση, καθώς δημιουργούνται συνεχώς σημεία ρήξης στις σχέσεις Ρωσίας-Ευρώπης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την συνέχεια!

Οι νέοι κανόνες παραβιάζουν τους διεθνείς νομικούς κανόνες, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Η Ρίγα υιοθέτησε τροποποιήσεις για τη μετανάστευση τον Ιούνιο, επεκτείνοντας την απαίτηση γλωσσικών εξετάσεων σε Ρώσους πολίτες που είχαν προηγουμένως εξαιρεθεί από αυτήν. Οι Ρώσοι που υποβάλλουν αίτηση για διαμονή στη χώρα της Βαλτικής είναι επίσης υποχρεωμένοι να αποκαλύψουν τις απόψεις τους για την σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ενώ τα λετονικά είναι η μόνη επίσημη γλώσσα, τα ρωσικά ομιλούνται από ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού, του οποίου οι Ρώσοι αποτελούν περίπου το 25%, σύμφωνα με την Κεντρική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

«Οι μεροληπτικές απαιτήσεις των μεταναστευτικών νόμων της Λετονίας είναι ανοιχτά ρωσοφοβικού χαρακτήρα. Παραβιάζουν κατάφωρα θεμελιώδεις διεθνείς νομικούς κανόνες», είπε η Ζαχάροβα στο κανάλι της στο Telegram!

Τρεις Ρώσοι πολίτες φέρεται να απελάθηκαν από τη Λετονία τις τελευταίες ημέρες επειδή δεν προσκόμισαν την απόδειξη της γνώσης της γλώσσας που απαιτείται για την απόκτηση αδειών μόνιμης διαμονής. Για έξι ακόμη Ρώσους λέγεται ότι έχουν εκδοθεί διαταγές απέλασης.

Περίπου 1.500 Ρώσοι πολίτες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα με την θέλησή τους μετά τη λήξη της άδειας παραμονής τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Ενω στο Κοσοβο τα αρβανα που ηταν το 10% του Πληθυσμού πήραν κράτος ….

    μπουχα στην δυση …

  2. Τι είναι ρωσοφοβια ? Ας προσεχατε να μην εισβαλατε σε όλους τους γείτονες σας

    1. Οι Ουκρανοί έπρεπε να προσέχουν όταν σκότωναν Ρωσόφωνους και ήθελαν να μπουν στο ΝΑΤΟ ούτε πως ξεκίνησαν δεν ξέρεις…

  3. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μιλάτε για όλα τα άλλα και δεν προτείνετε να σταματήσει ο πόλεμος, να γυρίσετε στην Ρωσία για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.Αν υποχρέωναν τον Πούτιν και εσένα να πολεμήσετε στην πρώτη γραμμή του μετώπου, τότε θα ήθελα να άκουγα την άποψη σας.

    1. Τι δεν καταλαβαίνεις αν γυρίσουν στην Ρωσία σημαίνει ότι χάσανε και θα νομίζει όλος ο πλανήτης ότι έχουν δίκιο οι Ουκρανοί… Αν έστελναν τον Biden στην πρώτη γραμμή θα τελείωνε ο πόλεμος από την πρώτη μέρα δυστυχώς όμως συνεχίζουν τα σχέδια τους…

  4. λογια λογια λογια.. μας κοροιδευουν κανονικα… σε λιγο θα παρουν ολοη τη ρωσια

Comments are closed.