Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με τον Μαντζούκα στον Άρη

Κοινοποίηση:
802fe05b-7882-485f-9c52-10ad0ece9645

Τον περασμένο Ιούνιο ο Λευτέρης Μαντζούκας πήγε δανεικός από τον Παναθηναϊκό Aktor στον Άρη Midea, προκειμένου να είναι σε μία ομάδα που θα πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής και θα παίζει και σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση (Eurocup). Παρά το καλό του ξεκίνημα με την ομάδα της Θεσσαλονίκης, η συνεργασία τους με τους «κίτρινους» κράτησε λίγους μήνες, μιας και ο Άρης Midea αποφάσισε να τον αποδεσμεύσει.

Ο νεαρός φόργουορντ, αγωνίστηκε μόλις σε επτά επίσημα παιχνίδια με τη φανέλα του Άρη Midea. Δύο στη Stoiximan GBL, δύο στο Stoiximan Σούπερ Καπ και τρία στο Eurocup. Τι ήταν αυτό που έκανε τους Θεσσαλονικείς να σταματήσουν τη συνεργασία τους με τον 21χρονο;

 Κατά τη διάρκεια του αγώνα (στο 23′) κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για τη 2η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος (το οποίο ήταν και το τελευταίο του με την ομάδα), ο coach Καστρίτης αποφάσισε να κάνει αλλαγή τον Μαντζούκα. Εκείνος πήγε προς τον πάγκο, δεν έδωσε το χέρι του στον προπονητή του και γέλασε ειρωνικά, καθώς πήγαινε να καθίσει.
Ο Γιάννης Καστρίτης με το που το αντιλήφθηκε τον φώναξε άμεσα και του είπε να πάει στα αποδυτήρια, με αποτέλεσμα να μην ξαναγυρίσει στο παρκέ να αγωνιστεί. Όταν ρωτήθηκε ο Έλληνας προπονητής για το περιστατικό αυτό, αποφάσισε να μην κάνει κάποιο σχόλιο και είπε ότι αφορά καθαρά το εσωτερικό της ομάδας.

Πάντως, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Λευτέρης Μαντζούκας έφυγε από τον πάγκο της ομάδας για τα αποδυτήρια, καθώς συνέβη το ίδιο πράγμα και στα φιλικά προετοιμασίας. Συγκεκριμένα, στην αναμέτρηση με την Καρδίτσα στο Αλεξάνδρειο ο τεχνικός του Άρη έστειλε ξανά στα αποδυτήρια τον διεθνή φόργουορντ στην φιλική αναμέτρηση των δυο ομάδων. Ένα γεγονός που δεν είδε το φως της δημοσιότητας εκείνη την περίοδο.

Το περιστατικό ωστόσο στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό φαίνεται πως αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αν και πολλοί ακόμη και αυτή τη στιγμή στον Άρη λένε πως δεν περίμεναν αυτή την εξέλιξη, καθώς διαφωνίες είναι θετιμό να υπάρχουν. Οι «κίτρινοι» έχουν δώσει επτά παιχνίδια συνολικά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και έχουν καταφέρει να πάρουν μόλις μία νίκη. Αυτή έγινε την τρίτη αγωνιστική του Eurocup με αντίπαλο τη Λιετκαμπέλις στη Λετονία.

Ο Άρης Midea χάνει έναν παίκτη που ξεκινούσε στη βασική πεντάδα και ο Γιάννης Καστρίτης καλείται να βρει νέες λύσεις για τη θέση του φόργουορντ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response