Η στιγμή που οι Χούθι χτυπούν τάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα (Βίντεο)

Κοινοποίηση:

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από την Ερυθρά Θάλασσα, που δείχνει το πλήρωμα ενός τάνκερ να ανοίγει πυρ εναντίον τηλεκατευθυνόμενου σκάφους φορτωμένου με εκρηκτικά από τους αντάρτες Χούθι, δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο αποτυπώνονται οι ηρωικές, αν και μάταιες, προσπάθειες του πληρώματος να εξουδετερώσουν το μη επανδρωμένο σκάφος πριν προσκρούσει στο πλάι του τάνκερ. Το σκάφος, το οποίο ήταν γεμάτο με εκρηκτικά, κατέληξε να προκαλέσει μια τεράστια τρύπα στο πλευρό του τάνκερ Cordelia Moon, υπό σημαία Παναμά, την περασμένη Τρίτη (01.10.2024), ενώ έπλεε στην Ερυθρά Θάλασσα.

Μετά την ισχυρή έκρηξη, το τάνκερ, που στο παρελθόν ανήκε σε βρετανική εταιρεία, τυλίχθηκε στις φλόγες.

Οι αντάρτες Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε περίπου 110 χιλιόμετρα (70 μίλια) από το λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης, το οποίο τις τελευταίες ημέρες έχει δεχθεί επανειλημμένες αεροπορικές επιδρομές από την ισραηλινή αεροπορία.

Τα ένοπλα μέλη του πληρώματος, φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του ναυτικού drone, αλλά ήταν ανίσχυροι να το εμποδίσουν να εμβολίσει το πλοίο.

Ευτυχώς, από την επίθεση δεν τραυματίστηκε κανείς.

Εκπρόσωπος των Χούθι δήλωσε ότι η επίθεσή τους στο δεξαμενόπλοιο έγινε το μη επανδρωμένο σκάφος «που μετέφερε εκρηκτικά υψηλής ισχύος» και συμμετείχε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Υποστήριξε επίσης ότι έριξαν οκτώ πυραύλους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response