Η συγγραφέας του Χάρι Πότερ δεν “μασάει” από την τρανς ρητοτική

Κοινοποίηση:
RTR398GI

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, γνωστή για τη σειρά βιβλίων Χάρι Πότερ, έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής λόγω των αμφιλεγόμενων δηλώσεών της σχετικά με την τρανς κοινότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το SKY News, η συγγραφέας έχει απορρίψει δύο προτάσεις που της έγιναν από τις κυβερνήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου για να της αποδοθεί επίσημος τίτλος ευγενείας.

 

Στην ανάρτησή της, η Ρόουλινγκ δήλωσε ότι αν υπάρξει μια τρίτη πρόταση, θα πράξει το ίδιο όπως και πριν, δηλαδή θα την απορρίψει. Αυτή η στάση δείχνει την αποφασιστικότητα της συγγραφέως να διατηρήσει τις απόψεις της και να μην υποκύψει σε πιέσεις ή προσφορές που μπορεί να συνδέονται με την πολιτική ή κοινωνική πίεση.

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε μια περίοδο όπου οι πολιτικές συζητήσεις γύρω από τα αιτήματα των τρανς ατόμων είναι έντονες στη Βρετανία. Η Κέμι Μπάντενοχ, υποψήφια για την ηγεσία των Συντηρητικών (Τόρις), είχε αναφερθεί στις θέσεις της Ρόουλινγκ, γεγονός που προσθέτει στην πολυπλοκότητα του θέματος.

Η Μπάντενοχ είπε ότι ευχαρίστως θα απένειμε τίτλο ευγενείας στην Ρόουλινγκ μετά τη «συμβολή της στη συζήτηση για τα τρανς άτομα».

«Δεν είναι κομψό να μιλάς για αυτά τα θέματα, αλλά θα κάνω μία εξαίρεση λόγω της ιδιαιτερότητας της περίστασης. Έχω ήδη αρνηθεί τίτλο ευγενείας δύο φορές, μία όσο ήταν στην εξουσία οι Εργατικοί και μία όταν ήταν οι Συντηρητικοί» πρόσθεσε η συγγραφέας στο Χ.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response