Πανεύκολη πίτα με κολοκύθι χωρίς φύλλο, ή αλλιώς η αγαπημένη σε όλους μπατζίνα. Πρόκειται για μία παραδοσιακή πίτα της Θεσσαλίας, η οποία φτιάχνεται χωρίς φύλλο και έχει λεπτό πάχος. Παλιότερα η πίτα αυτή γινόταν από αλεύρι, τυρί, γάλα, αυγά.
Η λέξη μπατζίνα προέρχεται από τη λέξη μπάτζος (ή μπάτσος) που είναι ελληνικό λευκό, σκληρό αιγοπρόβειο τυρί, με προέλευση τη Δυτική Μακεδονία. Ο Πέτρος Συρίγος σας την προτείνει στην σημερινή της εκδοχή με κολοκύθι.
Υλικά
1.200 γραμμ. κολοκύθια
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 αυγά
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
300 γραμμ. φέτα
300 γραμμ. ανθότυρο
200 γραμμ. αλεύρι
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας άνηθο
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
Αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Τα αλατίζουμε και τα ακουμπάμε σε ψιλή σίτα να στραγγίξουν για 20 λεπτά. Τα βάζουμε σε μια πετσέτα και τα πιέζουμε καλά να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ.
Βάζουμε τα κολοκυθάκια σε ένα μπολ.???