Η τέχνη του αραβικού καφέ: Ψημένος στην άμμο της ερήμου, πιο οικονομικό!

Κοινοποίηση:
kafes stin amo

Ο αραβικός καφές, γνωστός και ως ελληνικός, μπορεί να παρασκευαστεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο που αξιοποιεί τη θερμότητα της άμμου στην έρημο. Αντί να χρησιμοποιηθεί γκαζάκι ή άλλη πηγή θερμότητας, το μπρίκι τοποθετείται σε ζεστή άμμο. Αυτή η μέθοδος είναι όχι μόνο παραδοσιακή αλλά και οικονομική, καθώς απαιτεί λιγότερους πόρους.

 

Η διαδικασία αυτή επιτρέπει στον καφέ να ψηθεί ομοιόμορφα και να αναδείξει τα αρώματά του, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία γεύσης. Η χρήση της άμμου ως μέσο θέρμανσης είναι μια πρακτική που έχει τις ρίζες της σε παλαιότερες εποχές και δείχνει την ευρηματικότητα των ανθρώπων στις ερήμους.

 

@unilad Sand so hot it can boil your coffee! ☕️ Viralhog #UNILAD #fyp #foryou #foryoupage #sand #coffee #desert #heat #coolstuff #streetvendor #streetfood #turkiye #turkey #unusual ♬ original sound – UNILAD

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response