Παρατηρείται σε πολλούς να μην θυμούνται βασικά πράγματα, κάτι που σημαίνει πως αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται σε διάφορες πτυχές της καθημερινότητάς τους. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι για να μην ξεχάσει κανείς διάφορα πράγματα, ωστόσο μία τροφή βοηθάει πολύ ώστε να τονωθούν οι νοητικές διεργασίες.
Πολλοί Ισπανοί άνδρες και γυναίκες αναρωτιούνται ποια είναι η καλύτερη τροφή για να τρώνε καθημερινά για να μην χάσουν τη μνήμη τους. Έτσι λοιπόν, ο δρ. Σνέιντερ, νευρολόγος και απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης , αποκάλυψε την απάντηση. Σε συνέντευξή του στο «Parade», είπε ότι τα πιο αξιοσημείωτα από αυτή την άποψη είναι τα μανιτάρια.
«Μου αρέσει η γεύση τους και μου αρέσει που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, πολύ χαμηλά σε θερμίδες και έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ είναι επίσης πλούσια σε θρεπτικά συστατικά», είπε ο νευρολόγος.
Υπάρχει μεγάλος όγκος ερευνών για την επίδραση των μανιταριών στην υγεία του εγκεφάλου και τη συχνή κατανάλωση αυτής της τροφής. Στην πραγματικότητα, όχι μόνο μπορεί να τονώσει την ανάπτυξη των νεύρων, αλλά και να βελτιώσει τη μνήμη. Κατά τη γνώμη του νευρολόγου, τα ασπρομανίταρα είναι τα καλύτερα.
Περιέχουν βιοδραστικές ενώσεις που έχει αποδειχθεί ότι διεγείρουν τη σύνθεση του νευρικού αυξητικού παράγοντα και βοηθούν σημαντικά στη διατήρηση των νευρώνων, προλαμβάνοντας νευροεκφυλιστικές ασθένειες.