Η υποδοχή του Πούτιν στον Κιμ Γιονγκ Ουν

Κοινοποίηση:
putin-kim

Τον Βορειοκορεάτη ηγέτη υποδέχθηκε με όλες τις τιμές ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον χώρο του κοσμοδρομίου Βοστότσνι, μίας από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις εκτόξευσης πυραύλων της χώρας του.

«Χαίρομαι που σας βλέπω», είπε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. «Αυτό είναι το νέο μας κοσμοδρόμιο». Μέσω μεταφραστή, ο βορειοκορεάτης ηγέτης τον ευχαρίστησε για την πρόσκληση και για τη θερμή υποδοχή του.

«Θα συζητήσουμε για όλα»
Ο κ. Πούτιν είπε ερωτηθείς αν η Μόσχα θα βοηθήσει την Πιονγκγιάνγκ να κατασκευάσει δορυφόρους πως «γι’ αυτό ήρθαμε στο κοσμοδρόμιο Βαστότσνι», προσθέτοντας πως «θα συζητήσουμε για όλα».

Κυβερνήσεις και αναλυτές στη Δύση προεξοφλούσαν τις τελευταίες μέρες πως το ταξίδι του κ. Κιμ στη ρωσική Άπω Ανατολή θα είχε στο επίκεντρο τη σύναψη διμερών συμφωνιών στο πεδίο των στρατιωτικών εξοπλισμών.

Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη του κ. Κιμ στη Ρωσία αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2012.

Ο κ. Πούτιν φέρεται να θέλει πυρομαχικά, ειδικά του πυροβολικού, και όπλα προς χρήση στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο κ. Κιμ, από την πλευρά του, φέρεται να θέλει ρωσική τεχνολογία ιδίως όσον αφορά τους δορυφόρους και τα υποβρύχια.

Ο Κιμ αναχώρησε από την Πιονγιάνγκ με προορισμό τη Ρωσία την Κυριακή με το τεθωρακισμένο τρένο του, το οποίο είναι βαμμένο σε πράσινο χρώμα της ελιάς, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα της Βόρειας Κορέας, συνοδευόμενος από κορυφαίους αξιωματούχους της αμυντική βιομηχανίας και του στρατού.

Βίντεο που μετέδωσε η ρωσική κρατική τηλεόραση δείχνει τον Κιμ ντυμένο με κοστούμι να κατεβαίνει χαμογελώντας από το τρένο σ’ ένα κόκκινο χαλί σ’έναν σιδηροδρομικό σταθμό στη ρωσική Άπω Ανατολή όπου το υποδέχεται μια επίσημη αντιπροσωπεία. Μια στρατιωτική μπάντα που είχε παραταχθεί στην πλατφόρμα του σταθμού άρχισε να παιανίζει λίγο αργότερα.

kim-russia kim-russia1

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Τι μιλάτε ρε; μιλάτε για Πουτιν και Κιμ εσεις που ψηφιζετε πασοκ νδ συριζα και εχετε πρωθυπουργό τον Κου λη;

  2. Μερικοί μιλούν για άλλες χούντες, όταν κάνουν πώς δεν βλέπουν στις χούντες πού ζούν καί αναπνέουν, είναι αυτό πού λένε πώς βλέπουν την οδοντογλυφίδα στο μάτι κάποιου, αλλά δεν βλέπουν τό δοκάρι στα δικά τους μάτια.

  3. με την ποστα ο κιμ. παντως το ολο σκηνικο εχει χρωμα απο χολυγουντιανη ταινια. νυχτα μεσα στις ερημιες ενα τραινο πλησιαζει το σταθμο και υπο ακρα μυστικοτητα κατεβαινει ο κιμ για να συναντηθει με τον πουτιν. μονο ο τζεημς μποντ λειπει να σκασει μυτη με την αστον μαρτιν

    1. Ακριβώς. Οτι χειρότερο έχει να δείξει η ανθρωπότητα μετά τον Χίτλερ.

    2. ξέρεις τι καλό και ωφέλιμο είναι το ξύδι …να πίνεις

    1. Να συμφωνήσω για τον Κιμ ότι είναι ο ηλίθιος.Ο πανηλίθιος μήπως είσαι εσύ;

      1. O mitsos είπε την πάσα αλήθεια. Πάλι Νίκο δεν δέχεσαι την άποψη που διαφέρει από την δική σου;

    2. δεν θα κάνεις ότι γουσταρεις στον πλανητη , θα τους ρωτάς ….”δημοκράτη”

Comments are closed.