Η Apple θα αφήσει εκατομμύρια χρήστες iPhone να στέλνουν μηνύματα ακόμα κι αν δεν έχουν σήμα – Δείτε εάν το κινητό σας είναι συμβατό με την νέα δυνατότητα

Κοινοποίηση:
iphone-1-1200x761

Η Apple θα επιτρέψει σε εκατομμύρια χρήστες να στέλνουν δωρεάν μηνύματα ακόμα και χωρίς σήμα. Θα είναι όμως αυτή η δυνατότητα διαθέσιμη για όλα τα κινητά. Δείτε στην παρακάτω λίστα αν το iPhone σας είναι συμβατό άμεσα με αυτή την υπηρεσία.

Η Apple προσφέρει ήδη εδώ και μερικά χρόνια την Κλήση SOS μέσω δορυφόρου, η οποία σας επιτρέπει να επικοινωνείτε με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ακόμα και χωρίς σήμα κινητού τηλεφώνου.

Λειτουργεί χρησιμοποιώντας δορυφόρους για τη μετάδοση μηνυμάτων.

Τώρα, η Apple επεκτείνει αυτήν τη δυνατότητα στην εφαρμογή Μηνύματα για την αποστολή κανονικών μηνυμάτων. Όλα αυτά είναι μέρος της επερχόμενης ενημέρωσης iOS 18.

Πώς θα στέλνετε μηνύματα δωρεάν από το iPhone, ακόμα και χωρίς σήμα

«Υπάρχει ένας νέος τρόπος να μένετε συνδεδεμένοι όποτε δεν έχετε Wi-Fi ή υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας», δήλωσε ο Ronak Shah της Apple στην εκδήλωση WWDC αυτής της εβδομάδας στην Καλιφόρνια.

«Χρησιμοποιούμε την ίδια πρωτοποριακή τεχνολογία που μας έδωσε την “Κλήση SOS” μέσω δορυφόρου για να σας προσφέρουμε “Μηνύματα” μέσω δορυφόρου. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνατότητες δορυφόρου στο iPhone 14 και νεότερα για να συνδεθείτε με δορυφόρους εκατοντάδες χιλιόμετρα πάνω από τη Γη για να στέλνετε μηνύματα στους φίλους και την οικογένειά σας όταν είστε εκτός δικτύου, απευθείας από την εφαρμογή Μηνύματα».

Τα καλά νέα είναι πως δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των μηνυμάτων που μπορείτε να στείλετε. Επίσης, μπορείτε να στείλετε όχι μόνο μηνύματα iMessage αλλά και κανονικά SMS. Επιπλέον, όλα τα μηνύματα iMessage που στέλνετε θα είναι κρυπτογραφημένα από άκρη σε άκρη, όπως και τα κανονικά.

Οι περιορισμοί που υπάρχουν στην αποστολή μηνυμάτων
Υπάρχουν όμως μερικοί περιορισμοί. Προς το παρόν, θα μπορείτε να στέλνετε και να λαμβάνετε μόνο μηνύματα κειμένου, emoji και αντιδράσεις Tapback. Δεν θα μπορείτε να μοιραστείτε ή να λάβετε φωτογραφίες ή βίντεο.

Τέλος, άλλο ένα μειονέκτημα είναι πως δεν θα μπορούν όλοι οι χρήστες iPhone να έχουν πρόσβαση σε αυτή τη λειτουργία.

Μηνύματα Apple από δορυφόρους  – Είστε επιλέξιμοι;

Τα μηνύματα Apple μέσω δορυφόρου είναι μια νέα λειτουργία που έρχεται με το iOS 18, το οποίο δεν θα κυκλοφορήσει πριν από το φθινόπωρο, πιθανώς στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Αλλά ακόμα και τότε, δεν θα λειτουργεί σε όλα τα iPhone. Προς το παρόν, θα είναι διαθέσιμο μόνο σε iPhone 14 ή νεότερα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων των:

iPhone 14
iPhone 14 Plus
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro Max
iPhone 15
iPhone 15 Plus
iPhone 15 Pro
iPhone 15 Pro Max
Κινητά της Apple που υποστηρίζουν iOS 18
iPhone SE (2nd generation)
iPhone SE (3rd generation)
iPhone XR
iPhone XS
iPhone XS Max
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone 12
iPhone 12 mini
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 13
iPhone 13 mini
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max
iPhone 14
iPhone 14 Plus
iPhone 14 Pro
iPhone 14 Pro Max
iPhone 15
iPhone 15 Plus
iPhone 15 Pro
iPhone 15 Pro Max

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ…. FREESCALE SEMICONDUCTORS…

Comments are closed.