Η European Super League έρχεται και απειλεί τους πάντες – Απειλές από FIFA και UEFA

Κοινοποίηση:
European Super League

Η δημιουργία της Εuropean Super League θα σήμαινε το τέλος των φτωχών -ποδοσφαιρικά- χωρών, όπως η Ελλάδα
Το ποδόσφαιρο σε κρίση! Μια νέα διοργάνωση κι ένα πλάνο, που, αν «περάσει», θα αλλάξει ριζικά τον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Το άθλημα της αλάνας, των φτωχών θα κινδυνεύσει να μετατραπεί σε ελιτίστικο άθλημα των λίγων. Ας δούμε όμως γιατί.
Τα ιδρυτικά μέλη της ευρωπαϊκής Super League προσφέρουν ένα ποσό έως 350.000.000 ευρώ για κάθε συμμετοχή στον θεσμό και, σύμφωνα με έγγραφο που έχει διαρρεύσει, οι διεθνείς ποδοσφαιρικές Αρχές το θεωρούν μια πολύ σημαντική απειλή για το ποδόσφαιρο. Έξι αγγλικές ομάδες θα είναι στα 15 ιδρυτικά μέλη, σύμφωνα με τις πηγές, ενώ φέρεται ότι έχουν εμπλακεί και ομάδες όπως οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μία Super League που θα έχει στόχο να αντικαταστήσει το Champions League!

Οι «Times» αποκάλυψαν ότι υπάρχουν 15 ιδρυτικά μέλη, τα οποία θα παίζουν εσαεί. Κι άλλες πέντε ομάδες που θα προκρίνονται κάθε χρόνο. Θα χωριστούν σε δύο γκρουπ των 10 ομάδων και θα παίζουν από 18 έως 23 παιχνίδια τη σεζόν.

Τεράστια έσοδα
Το έγγραφο που κυκλοφορεί ανάμεσα στα συγκεκριμένα κλαμπ δείχνει ότι τα έσοδα για τα 15 ιδρυτικά στελέχη θα είναι τεράστια σε σχέση με άλλες ομάδες στην Ευρώπη. Η παρουσία αυτού του εγγράφου και των συγκεκριμένων στοιχείων έχει θορυβήσει για τα καλά τη μεγάλη «ιεραρχία» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η FIFA θέλησε να πάρει δραστικά μέτρα και, έτσι, ενημέρωσε, σε συνεργασία με την UEFA, πως όποιος παίκτης ή ομάδα συμμετάσχει σε αυτή θα αποκλειστεί από κάθε άλλη διεθνή διοργάνωση.

Σύμφωνα με τις πηγές, το πλάνο της Super League έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με το πώς λειτουργούν η παγκόσμια αγορά και τα τηλεοπτικά. Οι έξι ομάδες από την Αγγλία μπορεί να είναι οι «Big Six». Συν τρεις από την Ισπανία, τρεις από την Ιταλία, δύο από τη Γερμανία και μία από τη Γαλλία. Η επενδυτική JP Morgan βρίσκεται σε συζητήσεις, προκειμένου να χρηματοδοτήσει το όλο project.

Οι προτάσεις της Super League είναι οι εξής: Οι 15 ιδρυτικές ομάδες θα μοιραστούν ένα αρχικό ποσό 3,5 δισ., κάτι που σημαίνει ποσά από 89.000.000 έως 310.000.000 ευρώ ανά ομάδα, που μπορεί να επενδυθούν σε γήπεδα, προπονητικές εγκαταστάσεις και να αναπληρώσουν τα χαμένα έσοδα λόγω Covid-19.

Το αρχικό ποσό των 3,5 δισ. είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για να βασιστεί κάποιος. Το πλάνο στηρίζεται πολύ και στα έσοδα που θα πάρει η διοργάνωση από τηλεοπτικά δικαιώματα και δικαιώματα μετάδοσης, αλλά και από χορηγίες. Η παρουσία τέτοιων προτάσεων σήμαναν συναγερμό στις FIFA και UEFA, καθώς η Super League φαίνεται ικανή να καταφέρει ένα ισχυρό πλήγμα στο Champions League, το οποίο βασίζεται στις τοπ ομάδες του για να προσελκύσει χορηγούς και τηλεοπτικά.

Αποκλεισμός από Μουντιάλ και Euro
Οι FIFA, UEFA και άλλες πέντε συνομοσπονδίες εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση ότι, όποιος παίκτης ή όποια ομάδα συμμετάσχει στον θεσμό θα αποκλείεται από διοργανώσεις όπως το Μουντιάλ και το Euro. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα γίνει και συνάντηση με τον Φλορεντίνο Πέρεθ, πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης, που εμφανίζεται ως κινητήριος μοχλός πίσω από αυτό το project, όπως και συνάντηση με τον ομόλογό του στη Γιουβέντους Αντρέα Ανιέλι, ο οποίος είναι πανίσχυρος στην ένωση των ευρωπαϊκών συλλόγων. Η UEFA, από την άλλη, επεξεργάζεται το πλάνο της για το Champions League και πώς αυτό θα αλλάξει από το 2024 κι έπειτα.

Η κοινή αυτή ανακοίνωση είναι σημαντική, διότι φέρει την υπογραφή του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Ινφαντίνο αντιτίθεται επίσημα σε αυτή τη διοργάνωση. Παράλληλα, η FIFA συμφώνησε σε όλα με την UEFA για ένα νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων με 24 ομάδες και νέο format. Η ανακοίνωση επισημαίνει κατηγορηματικά ότι μια τέτοια διοργάνωση δεν πρόκειται να αναγνωριστεί ούτε από τη FIFA, ούτε από κανέναν άλλο. Και, φυσικά, αναφέρονται οι επιπτώσεις για ομάδες και παίκτες.

Είναι ευνόητο ότι μια διαφορετική εξέλιξη και η δημιουργία της Εuropean Super League θα σήμαινε το τέλος των φτωχών, ποδοσφαιρικά, χωρών (ανάμεσά τους και η Ελλάδα), με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον σε όλα τα επίπεδα…
Το πλάνο της μοιρασιάς
Το πλάνο που έχει διαρρεύσει αναφέρει, χαρακτηριστικά, τα εξής: Δύο γκρουπ των 10 ομάδων θα παίζουν εντός και εκτός έδρας. Η πρώτη τετράδα από κάθε όμιλο θα προχωρά σε προημιτελικούς των δύο αγώνων, σε ημιτελικούς και σε μονό τελικό. Τα ματς θα γίνονται μεσοβδόμαδα και οι ομάδες θα μπορούν να συνεχίσουν να παίζουν στα πρωταθλήματά τους.

Οι ομάδες θα έχουν το δικαίωμα να προβάλουν τέσσερα παιχνίδια τους μέσα στη σεζόν σε δικές τους πλατφόρμες και με εικόνα σε όλο τον κόσμο. Τα έσοδα από τηλεοπτικά και χορηγίες θα ωφελούν τα ιδρυτικά μέλη: 32,5% θα μοιράζεται ισόποσα ανάμεσα στις 15 ομάδες και ένα άλλο 32,5% θα μοιράζεται μεταξύ των ομάδων της Super League, συμπεριλαμβανομένων και των πέντε που θα έχουν προκριθεί.

Ποσοστό 20% θα είναι τα χρήματα που θα δίνονται με το σύστημα της Premier League και σύμφωνα με το πού θα τερματίζουν οι ομάδες στον θεσμό ή στους ομίλους τους, εάν δεν περνούν στη φάση νοκ άουτ. Το υπόλοιπο 15% θα δίνεται ανάλογα με την εμπορικότητα κάθε ομάδας. Δώδεκα ομάδες θα προκρίνονται στο νέο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων της FIFA.

Ένα 55% των εσόδων, τέλος, θα δίνεται για μισθούς και μεταγραφές. Θα υπάρχει επιτροπή οικονομικής παρακολούθησης, που θα ελέγχει πού θα ξοδεύουν τα χρήματα οι ομάδες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. η ΝΤΠ του γκειτς εχει κανει αλγοριθμο και για τα σπορ ωστε να χειραγωγει τις μαζες
    αφου εδιωξε τους διαφορους απατεωνες μπλατερ πλατινι κλπ (λες και υπαρχουν εντιμοι παραγοντες ) διορισε αχυρανθρωπους ινφαντινο θεοδωριδη κλπ και απο τοτε η παγκοσμια αθλητικη βιομηχανια πηρε την κατω βολτα.
    ετοιμαζονται να καταργησουν και τους ολυμπιακους αγωνεςχτυπανε αλυπητα τις μεγαλες ομαδες στην ευρωπη και σημερα διερρευσαν οτι ο μεσι παινει 250 χιλιαδες ευρω την ημερα για να διαλυσουν την μπαρτσελονα

Comments are closed.