Η Nέα Ζηλανδία γίνεται η πρώτη χώρα στον κόσμο που απαγορεύει και τις λεπτές πλαστικές σακούλες στα σούπερ μάρκετ

Κοινοποίηση:
ΣΑΚΟΥΛΕΣ

Η Νέα Ζηλανδία γίνεται από αύριο η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα καταργήσει στα σούπερ μάρκετ τις λεπτές πλαστικές σακούλες, που χρησιμοποιούν οι καταναλωτές για να τοποθετούν τα φρούτα και τα λαχανικά.

Η απαγόρευση θα επεκταθεί και στα πλαστικά καλαμάκια και τα μαχαιροπήρουνα καθώς η κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας επεκτείνει την εκστρατεία κατά των πλαστικών μιας χρήσης που ξεκίνησε το 2019, όταν κατάργησε τις πιο χοντρές σακούλες για τα ψώνια. Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι κατά μέσο όρο κάθε κάτοικος της χώρας στέλνει ετησίως πάνω από 750 κιλά απορριμμάτων σε χώρους υγειονομικής ταφής.

«Η Νέα Ζηλανδία παράγει πάρα πολλά απόβλητα, πάρα πολλά πλαστικά απόβλητα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Περιβάλλοντος, Ρέιτσελ Μπρούκινγκ. Σημείωσε δε ότι με την απαγόρευση του 2019 έχει ήδη αποτραπεί η χρήση πλέον του ενός δισ. πλαστικών σακουλών στη Νέα Ζηλανδία, ενώ η νέα απαγόρευση για τις λεπτές σακούλες θα βοηθήσει στην περαιτέρω μείωσή τους, η οποία υπολογίζεται σε 150 εκατομμύρια λιγότερες σακούλες ετησίως.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Και στα λαχανικα μη βαζετε σακουλες, θα παιρνουμε 2 ντοματες κι ενα αγγουρι στο χερι, ενω τα σουπερ μαρκετ στο ταμειο θα παιρνουν το κερμα το μακρυτερο.

  2. ΤΗ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΘΑ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΗΣ ΧΟΥΦΤΕΣ

  3. Υπάρχει σε 34 αφρικανικές χώρες νομοθεσία απαγόρευσεις πλαστικής σακούλας! Σε 16 χώρες το έχουν καταφέρει. Με πρόστιμα από 800$ εάν βρεθείς με έστω και μικρή σακούλα! Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα σύνορα εισόδου της χώρας και στην αγορά! Έχει γίνει τόσο καλοί πληροφόρηση μέσω τηλεόρασης καί στόμα με στόμα που εφαρμόζεται άψογα! Λόγο των πλαστικών βρίσκουν φρικτό θάνατο πολλά ζώα. Αυτό το γνωρίζει κάθε αγράμματος στην λαϊκή αγορά στους δρόμους της Αφρικής! Στην Ευρώπη πάνω από 35 χρόνια κάνουν διαφημίσεις, ενημέρωση και με ακριβά φυλλάδια και ακόμη σε ρωτάνε στο ταμείο εάν θέλεις πλαστική σακούλα!! Ας προσφέρουν ξανά πάνινες όπως χρησιμοποιήσαμε από το 1970 ή με Καλάθη! Όπως όλα δείχνουν οι χώρες της Δύσης ΔΕΝ θέλουν να καταργηθεί! Πολλές αφρικανικές χώρες αρνούνται να πάρουν τα σκουπίδια του δυτικού κόσμου!

  4. Υπάρχει σε 34 αφρικανικές χώρες νομοθεσία απαγόρευσεις πλαστικής σακούλας! Σε 16 χώρες το έχουν καταφέρει. Με πρόστιμα από 800$ εάν βρεθείς με έστω και μικρή σακούλα! Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα σύνορα εισόδου της χώρας και στην αγορά! Έχει γίνει τόσο καλοί πληροφόρηση μέσω τηλεόρασης καί στόμα με στόμα που εφαρμόζεται άψογα! Λόγο των πλαστικών βρίσκουν φρικτό θάνατο πολλά ζώα. Αυτό το γνωρίζει κάθε αγράμματος στην λαϊκή αγορά στους δρόμους της Αφρικής! Στην Ευρώπη πάνω από 35 χρόνια κάνουν διαφημίσεις, ενημέρωση και με ακριβά φυλλάδια και ακόμη σε ρωτάνε στο ταμείο εάν θέλεις πλαστική σακούλα!! Ας προσφέρουν ξανά πάνινες όπως χρησιμοποιήσαμε από το 1970 ή με Καλάθη! Όπως όλα δείχνουν οι χώρες της Δύσης ΔΕΝ θέλουν να καταργηθεί!

Comments are closed.