Η NASA κατέγραψε τον ήχο μέσα από μια μαύρη τρύπα – Ένας από τους πιο ανατριχιαστικούς θορύβους

Κοινοποίηση:

Η NASA δημιούργησε ένα ανατριχιαστικό ηχητικό κλιπ με ηχητικά κύματα που κυματίζουν από μια υπερμεγέθη μαύρη τρύπα στο διάστημα.

Η μαύρη τρύπα βρίσκεται στο κέντρο του σμήνους των γαλαξιών του Περσέα, που βρίσκεται 250 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά. Και τα ηχητικά κύματα που προέρχονται από αυτό έχουν μετατοπιστεί κατά 57 και 58 οκτάβες για να γίνουν ακουστά στα ανθρώπινα αυτιά.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία κυκλοφόρησε τον ήχο το 2022 και ο καλύτερος τρόπος για να το περιγράψει είναι ένα απόκοσμο ουρλιαχτό που ακούγεται τρομακτικό και θυμωμένο.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που αυτά τα ηχητικά κύματα εξάγονται και γίνονται ηχητικά.

Ακούστε τον:

Διαπίστωσαν ότι τα ακουστικά κύματα ταξίδευαν μέσα από το τεράστιο αέριο που περιβάλλει την υπερμεγέθη μαύρη τρύπα, η οποία είναι πλέον διάσημη για τον ήχο της.

Στην πραγματικότητα, τα κύματα περιέχουν τη χαμηλότερη νότα που έχει εντοπιστεί ποτέ στο σύμπαν, πολύ πιο κάτω από την ανθρώπινη ακοή.

Αλλά με κάποια επεξεργασία ήχου, αυτά τα κύματα μετατοπίστηκαν προς τα πάνω κατά αρκετές οκτάβες, ώστε να μπορούμε να πάρουμε μια αίσθηση για το πώς θα ηχούσαν στο διάστημα.

Τα ηχητικά κύματα εξήχθησαν από όλες τις κατευθύνσεις γύρω από τη μαύρη τρύπα και έπαιξαν αριστερόστροφα για να μας δώσουν μια εμπειρία 360 μοιρών.

Είναι ενδιαφέρον ότι μπορούμε να ακούσουμε τους ήχους προς όλες τις κατευθύνσεις από την υπερμεγέθη μαύρη τρύπα σε θέσεις 144 τετρασεκατομμύρια και 288 τετρασεκατομμύρια φορές υψηλότερες από την αρχική τους συχνότητα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

Leave a Response