«ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟ ΦΙΛΟ; ΠΙΑΣΕ ΚΙ ΕΝΑ ΞΥΛΟ» – Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΜΠΛΕΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ – ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΥΠΕΞ

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Η Τουρκία προσπαθεί να μπλέξει Ελλάδα και Κύπρο σε πόλεμο με την Χεζμπολάχ

Άγκυρα, Τουρκία – Σε μια προσπάθεια να εμπλέξει την Ελλάδα και την Κύπρο στον πόλεμο της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν ισχυρίστηκε ότι η Κύπρος και τα ελληνικά νησιά έχουν καταστεί «κέντρα επιχειρήσεων» για τον πόλεμο Ισραήλ-Γάζας. Σε συνέντευξή του τη Δευτέρα στο HaberTurk TV, ο Φιντάν επικαλέστηκε πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας και προειδοποίησε, μάλιστα, ότι η φερόμενη αυτή ανάμειξη στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής «θα γυρίσει μπούμερανγκ» και για εμάς και για την Κύπρο.

«Βλέπουμε συχνά σε αναφορές (της υπηρεσίας) πληροφοριών ότι ορισμένες χώρες χρησιμοποιούν την ελληνοκυπριακή διοίκηση της Νότιας Κύπρου ως βάση, ιδιαίτερα για επιχειρήσεις στη Γάζα», είπε ο Φιντάν και συνέχισε κατηγορώντας αφενός ότι τα ελληνικά νησιά χησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στην Μέση Ανατολή και αφετέρου ότι η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα από την Κύπρο είναι στην πραγματικότητα κάλυψη για αποστολή αμερικανικών όπλων στο Ισραήλ μέσω των βρετανικών βάσεων στο νησί.

Καταγραφή
Ο Τούρκος ΥΠΕΞ προειδοποίησε επίσης ότι η Ελλάδα και η Κύπρος θα υποστούν επιπτώσεις για την φερόμενη εμπλοκή τους και πως θα μπορούσε «να πάρει η μπάλα» και την Τουρκία, πιθανόν εννοώντας μέσω του ψευδοκράτους ή της κοντινής απόστασης των τουρκικών παραλίων. «Η συμβουλή μας, είπαμε στους Έλληνες, είναι να μείνουν μακριά από αυτά τα θέματα, γιατί όταν μπλέκεσαι στους συνεχιζόμενους πολέμους στη Μέση Ανατολή με αυτόν τον τρόπο, όταν γίνεσαι συμβαλλόμενο μέρος, θα έρθει η φωτιά και θα σε βρει.

Και είμαστε στην ίδια τοποθεσία, οπότε θα έρθει να μας βρει κι εμάς. […] Οι περιφερειακοί παράγοντες πρέπει να δουν ότι υπάρχει μεγάλη στρατιωτικοποίηση εκεί, θα πρέπει να αποτραπεί ώστε να μην συμβεί τίποτα εδώ στην περιοχή», δήλωσε συγκεκριμένα ο Χακάν Φιντάν σε σημεία της συνέντευξης.
Να υπενθυμίσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, είχε απειλήσει πως η Κύπρος θα μπορούσε να θεωρηθεί μέρος της σύγκρουσης με το Ισραήλ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, εάν υποστηρίξει τις επιχειρήσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου με επίσημη ανακοίνωσή του καταδίκασε τις δηλώσεις του Χακάν Φιντάν. Ειδικότερα, το κυπριακό ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Οι αναφορές σε στρατικοποίηση της Κύπρου από τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, η οποία διατηρεί δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες παράνομα στην Κύπρο εδώ και πέντε δεκαετίες, είναι ευνόητα προκλητικές. Η Κυπριακή Δημοκρατία προτάσσει την διατήρηση της ασφάλειας στην περιοχή και καταδικάζει την τουρκική στάση». Διαβάστε περισσότερα στην αρχική πηγή: https://nemesishd.gr/news/i-tourkia-prospathei-na-blexei-ellada-kai-kypro-se-polemo-me-tin-chezbolach/

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Μόνοι μας πήγαμε με την μεριά του Ισραήλ.δεν φταίνε οι Τούρκοι.τωρα ας τα τραβήξουμε.αμερικανοι Εβραίοι την δουλειά τους κάνουνε.λιγη ουδετερότητα δεν βλάπτει.κουλη προδοτη

  2. Τους ενοχλει οτι εχει καταργηθει το εμπαργκο οπλων προς την κυπρο απο τους αμερικανους…τους ενοχλει που καμια χωρα δεν εχει αναγνωρισει την κατεχομενη πλευρα της κυπρου.
    Επισης να πουμε οτι βοηθεια προς την γαζα παει απο την κυπρο….εαν δεν ηταν η κυπρος τωρα θα ειχανε
    πεθανει της πεινας στην γαζα.

  3. Που εισαι ρε ψευτόμαγκα δενδια ?
    Γεραπετρίτη πιαστηκε η μέση σου ε;
    Υπουργαρες του κώλου
    Σας παιζουν οι βρωμοτουρκοι σηκω πανε κατσε κατω

  4. Η Τουρκία τι δουλεια της κανει διότι την ευνοούν οι συγκυρίες να την παρει όλη. Εμείς τι κανουμε. Να μην δώσουν βασεις στο Ισραήλ για τον πόλεμο εναντίον του Λιβανου, ούτε τη βρετανική βαση να αφήσει να χρησιμοποιηθεί.

Leave a Response