ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΛΕΠΕΝ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: Ο ΛΑΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΡΟΝ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ – ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΟΥ ‘ΡΧΕΤΑΙ…

Κοινοποίηση:
French far-right leader Marine Le Pen speaks as Jordan Bardella, president of the French far-right National Rally, listens at the party election night headquarters after French President Emanuel Macron announced he dissolves National Assembly and calls new legislative election after defeat in EU vote, Sunday, June 9, 2024 in Paris. First projected results from France put far-right National Rally party well ahead in EU elections, according to French opinion poll institutes. (AP Photo/Lewis Joly)

Θριαμβευτική επικράτηση της Μαρίν Λεπέν στις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας δείχνουν τα επίσημα αποτελέσματα. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Εμανουέλ Μακρόν και η κεντρώα συμμαχία «Μαζί».

Σύμφωνα με τα πρώτα exit polls, η κατάσταση διαμορφώνεται ως εξής:

Εθνική Συσπείρωση: 34%.

Νέο Λαϊκό Μέτωπο: 28,1%.

Μαζί: 20,3%.

Ρεπουμπλικανοί: 10,2%.

Η πρώτη δήλωση Λεπέν
Εν μέσω επευφημιών από υποστηρικτές της Εθνικής Συσπείρωσης, η Μαρίν Λεπέν τόνισε ότι «η δημοκρατία μίλησε και οι Γάλλοι έθεσαν το κόμμα μας και τους συμμάχους στην κορυφή, ουσιαστικά εξαφανίζοντας το “στρατόπεδο” του Μακρόν», μετά τη σημερινή (30/06) εκλογική της νίκη.

«Ο κόσμος θέλει ξεκάθαρα να γυρίσει σελίδα έπειτα από επτά χρόνια περιφρονητικής διακυβέρνησης», επεσήμανε ακόμη, ζητώντας από τον κόσμο να ψηφίσει ξανά την Εθνική Συσπείρωση, στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών.

«Χρειαζόμαστε απόλυτη πλειοψηφία, ώστε ο Τζορντάν Μπαρντελά να διορισθεί Πρωθυπουργός σε μία εβδομάδα», τόνισε η Μαρίν Λεπέν.

Η συμμετοχή στις εκλογές είναι η μεγαλύτερη τα τελευταία 40 χρόνια, με το 65,5% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων να εκτιμάται ότι έχει ψηφίσει.

Η πρώτη δήλωση Μακρόν
Την πρώτη δήλωση του Εμανουέλ Μακρόν μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ο Γάλλος πρόεδρος, κάλεσε σε στήριξη των ρεπουμπλικανών και των δημοκρατικών υποψηφίων στον δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή και παράλληλα χαιρέτισε την υψηλή συμμετοχή στον σημερινό πρώτο γύρο.
Ο Εμανουέλ Μακρόν προκήρυξε πρόωρες εκλογές το βράδυ των ευρωεκλογών, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί από το προεδρικό αξίωμα ακόμα και σε πιθανή ήττα του κόμματός του.

Ο Γάλλος πρόεδρος δήλωνε στις 9 Ιουνίου ότι «έλαβε το μήνυμα» των Γάλλων ψηφοφόρων, έχοντας ηττηθεί πανηγυρικά από την Εθνική Συσπείρωση και την Μαρίν Λεπέν που κατέγραψε μεγάλη νίκη στις ευρωεκλογές.

Η αιφνιδιαστική αυτή ανακοίνωση έριξε τη χώρα σε μεγάλη αναταραχή, ενώ οι δημοσκοπήσεις δίνουν μεγάλο προβάδισμα στην Εθνική Συσπείρωση που θα μπορούσε να είναι η επόμενη κυβέρνηση της χώρας. Το κόμμα του προέδρου Μακρόν κινδυνεύει να «τερματίσει» στην τρίτη θέση, πίσω και από την αριστερή συμμαχία «Νέο Λαϊκό Μέτωπο».

Να σημειωθεί ότι μόνο οι υποψήφιοι που θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν πάνω από το 12,5% των ψήφων θα περάσουν στον δεύτερο γύρο, που διεξάγεται την επόμενη Κυριακή, 7 Ιουλίου.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

27 Σχόλια

  1. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΩΣ ΕΙΘΙΣΤΑΙ ….

  2. Εδώ δεν κουνιέται φύλο. Όλοι βολεμένοι και ο μήνας έχει εννιά. Όταν θα έρθουν 10-15 μύρια μπ@μπουίνοι, τότε ίσως ξυπνήσετε.

  3. δεν θέλω να σας χαλάσω το όνειρο που ζείτε και καταλάβετε ότι είναι εφιάλτης
    στην ΕΥΡΩΠΗ θα αλλάξουν κάποια πράγματα γιατί το θέλουν πρώτα οι πολίτες και το βλέπουν/ακούν οι πολιτικοί τους.

    στην ΕΛΛΑΔΑ δεν θα αλλάξει τίποτα απολύτως γιατί κανείς δεν θέλει να πάρει την ευθύνη στα χέρια του
    όλες οι κυβερνήσεις και οι πρωθυπουργοί παίρνουν εντολές από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και από αυτούς που δίνουν την χρηματοδότηση κάθε μήνα για να έχετε μισθούς/επιδόματα/συντάξεις και να υπάρχει ΕΛΛΑΔΑ και ΕΛΛΗΝΕΣ

    άρα για όσο θέλουν θα έχετε κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ όταν αποφασίσουν οι εκ των άνωθεν κάποιον άλλον θα το μάθετε.

    ακροδεξιός/πατριωτικός/εθνικιστικός χώρος απλά δεν υπάρχει όλοι είναι για την καρέκλα του αρχηγού/προέδρου

    για αυτό σας λέω ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ/ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ γιατί αυτό είστε
    ότι είναι οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ στην ΕΛΛΑΔΑ είναι και οι ΠΟΛΙΤΕΣ

    το μόνο που πρέπει να σας ανησυχεί είναι να μην στείλουν εδώ τα 100-200 μύρια παράνομους (λαθρό) μετανάστες και σας αντικαταστήσουν ως πληθυσμό γιατί συμφέρει…

  4. Μην κατουρηθειτε από την χαρά σας!
    Η Γαλλία θα παραμείνει δεμένη στο Άρμα τής Αμερικής. Εκεί είναι τα συμφέροντα της.
    Όπως ακριβώς η Μελόνι.. Η Φερράρι εκεί κάνει τις μεγαλύτερες πωλήσεις!!
    Δεξιά αλλά Χεράκι-χερακι με τον Μπάϊντεν: Τι σκατά Δεξιά είναι αυτό? Για να τελειώνουμε:
    ΕΚΕΊ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ, ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ Η ΓΑΛΛΊΑ Κ Η ΙΤΑΛΙΑ Κ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΆΛΛΟΣ!

    1. ΣΩΣΤΟΣ. ΕΔΩ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙ Η ΛΕΠΈΝ ΈΛΕΓΕ ΌΤΙ ΘΑ ΒΓΆΛΕΙ ΤΗΝ ΓΑΛΛΊΑ ΑΠΌ ΤΟ ΕΥΡΩ. ΤΩΡΑ ΜΟΚΟ ΤΟ ΜΟΥΛΙΚΟ.

  5. η πραξη θα δειξει.Ετσι ελεγε και η μελονι και το γυρισε στο “καλαματιανο” οταν πηρε την εξουσια.Ετσι ελεγε και ο τσιπρας και για να παραμεινει στην εξουσια και να μας καθησει στο σβερκο το οχι τοκανε ναι.Το ιερατειο της ΕΕ εχει ‘γερες βασεις”Και μη ξεχναμε οτι απο το 1821 δανεια περνουμε σαν μπανανια.Στο χερι μας εχουν,οποτε μην εχουμε αυταπατες.Οψομεθα!!

  6. Αυτος που στέκεται διπλα της με τα χερια διπλωμένα ´ά λα τακουλα ´ τεχνική ποιος ειναι;; Γιατι εχει τα δαχτυλα ετσι;;;; Καποια σχεση με τακουλα;; Ψηλός ειναι, βλακας φαινεται απο το ά λα τακουλεϊκο στήσιμο……..τι γινεται;;;; Πολλες οι ομοιοτητες….. ‘Η απλά νεα μοδα που λανσάρισε ο τακουλας;;;

  7. Στην ελλαδα πρεπει να περασουνε τρια χρονια να το ζησει ο ελληνας στο πετσι του τι σημαινει μητσοτακης…η γαλλια η αμερικη ειναι πολλα χρονια μπροστα απο εμας…εμας θα μας παρει λιγο να το καταλαβουμε αλλα ειμαι αισιοδοξος οτι θα βρουμε τον δρομο των σωστο.

  8. Μακαρι αλλα που.Μακαρι να βγει μια πατριωτικη παραταξη και εδω μπας και δουμε ασπρη μερα.Αλλα ο ελληνας ειναι λακαμας,παλι 40 θα του δωσουν.

  9. Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΎΝΗ ΓΙΑ ΕΛΛΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΜΑ

  10. Η ΒΕΝΤΕΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΑΣ ΔΕΝ ΕΛΗΞΕ ΠΟΤΕ…ΤΡΩΕΣ ΦΡΥΓΕΣ ΚΑΙ ΛΥΔΟΙ ΚΑΠΟΤΕ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΤΩΡΑ ΝΑΤΟΙΚΟΙ..ΤΣΙΜΠΑΤΕ?

  11. Ετσιιιιιιιι μπράβο Μαρί Λεπέν γυναικάρα με τα όλα της…. Άλλαξε το ρουμ της αναρχοκουμουνιστικης ιστορίας… Διέλυσε τους ανώμαλους και συμπραξε με πουτιν και Τραμπ μπας και σωθεί ο κόσμος

  12. Και που βγήκε πρώτη; Ήδη ο Μελανσον του 28% βγήκε και είπε θα στηρίξει Μακρόν.
    Το σύστημα είναι καλά στημένο γι αυτό θέλει κάψιμο μέχρι τα θεμέλια.

  13. Αρχηγικά στελέχη των Ρεπουμπλικανών που πήραν 10,5%, ενώ οι δημοσκοπήσεις τους έδιναν μικρότερα ποσοστά, δήλωσαν ότι πρέπει να υποστηρίξουν το κόμμα της Marine LePen. Εάν το πράξουν οι ψηφοφόροι, στον δεύτερο γύρο, θα υπάρξει απόλυτη κυριαρχία της LePen. Πολύ φοβάμαι ότι στην Ελλάδα θα θελήσουν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο, με χειρότερο τρόπο από αυτόν που χρησιμοποίησαν επί Covid-19. Γενικά οι τηλεοπτικοί σταθμοί στην Ελλάδα με έχουν γεμίσει αηδία, αν και ομολογώ ότι δεν τους έχω παρακολουθήσει όλους.

  14. Αντε η Ευρώπη σιγά σιγά να αλάζει πορεία γιατί πιάσαμε πάτο. Μητσοκούλη περίμενε όπου νάνε σου έρχεται η κατραπακιά.

  15. Ας ελπισουμε να μην ειναι σαν την Μελονι που αρχισε να κανει γαργαρα πολλα..
    Τωρα για εδω μην ελπιζουμε και σε πολλα..

  16. Ε.. και; Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει.. και στην Ιταλία βγήκε η Μελονι..το αποτέλεσμα; Μηδέν.. μια από τα ίδια.. Συστημικοί είναι όλοι τους.. έφτιαξε τίποτα στην Ιταλία; Τίποτα…το ίδιο θα γίνει και στην Γαλλία.. θυμηθείτε τα λόγια μου…όλα είναι για να δουλεύουν τον κόσμο..τον απλό λαό..το σύστημα την έβγαλε για να κατευνάσουν τον θυμό των Γάλλων..τα πράγματα είναι απλά.. Καμμιά εμπιστοσύνη πουθενά..σε κανέναν και τίποτα…

  17. ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ!!!

  18. ΠΑΡΤΕ ΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΟΙ ΚΑΙ ΛΟΑΤΚΙ.
    ΑΡΚΕΤΑ ΣΑΣ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ – ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!

Leave a Response