Θάνατος Γιαχία Σινουάρ: Στο σημείο δολοφονίας ο στρατηγός Χαλεβί – Οι δηλώσεις από τις ισραηλινές δυνάμεις

Κοινοποίηση:
735485f5-israilinos-stratos

Στην περιοχή όπου έπεσε νεκρός ο αρχηγός της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, βρέθηκε ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου του Ισραηλινού Στρατού, αντιστράτηγος Χέρτζι Χαλεβί, συνοδευόμενος από κορυφαία στελέχη των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών.

 

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι ο Σινουάρ σκοτώθηκε την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου, μετά από μια «πολυάριθμη καταδίωξη» που διήρκεσε χρόνια. Ο Χαλεβί δήλωσε ότι οι δυνάμεις του δεν είχαν καμία προειδοποίηση για την παρουσία του ηγέτη της Χαμάς στην περιοχή. Σύμφωνα με δύο πηγές από το CNN, οι ισραηλινές δυνάμεις ήρθαν αντιμέτωπες με τον Σινουάρ κατά τη διάρκεια μιας τακτικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Αυτό το γεγονός υπογραμμίζει την ένταση και τις συνεχείς συγκρούσεις στην περιοχή, καθώς οι στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται με στόχο την εξάλειψη των απειλών που προέρχονται από οργανώσεις όπως η Χαμάς.

«Κοιτάξτε, έχουμε διεξάγει πολλές επιχειρήσεις με ειδικές δυνάμεις σε αυτόν τον πόλεμο, όπου είχαμε εξαιρετικές πληροφορίες, στείλαμε προετοιμασμένα στρατεύματα με οδηγίες πού να πάνε», λέει. «Εδώ, δεν ξέραμε. και η ανταπόκριση είναι πολύ δυνατή, δεν είναι αδύναμη. Είναι ο επαγγελματισμός και η αποφασιστικότητά σας, η ακριβής αναγνώριση και η επίγνωση».

«Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγνώρισης του πτώματος, μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι ο Γιαχία Σινουάρ εξαλείφθηκε»

 

Τόνισε μάλιστα ότι η απόφαση της Νότιας Διοίκησης και της Μεραρχίας Γάζας να κρατήσουν εδάφη στη Γάζα και να επιχειρήσουν εκεί αποδείχτηκε σωστή.

Σημειώνεται ότι τον Χαλεβί συνόδευαν ο αρχηγός της Shin Bet, Ρόνεν Μπαρ, ο επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης των IDF, Υποστράτηγος Γιάρον Φίνκελμαν, ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων Υποστράτηγος Οντέντ Μπασιούκ και ο διοικητής της Μεραρχίας Γάζας, ταξίαρχος Μπαράκ Χιράμ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Ισραηλινές δυνάμεις είχαν δηλώσει ότι «τις τελευταίες εβδομάδες, δυνάμεις του IDF και της (Ισραηλινής Υπηρεσίας Ασφαλείας), υπό τη διοίκηση της Νότιας Διοίκησης, επιχειρούν στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ακολουθώντας τις πληροφορίες των IDF και ISA που υπέδειξαν τις ύποπτες τοποθεσίες ανώτερων μελών της Χαμάς».

«Οι στρατιώτες της 828ης Ταξιαρχίας (Μπίσλαχ) που δρούσαν στην περιοχή εντόπισαν και εξολόθρευσαν τρεις «τρομοκράτες». Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγνώρισης του πτώματος, μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι ο Γιαχία Σινουάρ εξαλείφθηκε», πρόσθεσε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Κατά τα άλλα δεν γνώριζαν για την επίθεση στο μουσικό φεστιβάλ και δεν την άφησαν να εξελιχθεί εις βάρος των συμπατριωτών τους ως προβοκάτσια και έναυσμα για γενίκευση ισχυρών συγκρούσεων, για να σώσει ο νετανιάου το τομάρι του. Όποιο δίκαιο και αποτελεσματικότητα και να τους αναγνωρίσεις, δεν παύουν να είναι συνειδητοί εγκληματίες, σχεδόν σαν τους εκάστοτε τζιχαντιστές.

    1. στημενα ολα για να γενοκτονησουν τους παλαιστηνιους κ να παρουν τα εδαφη τους οπως κανουν τωρα κ στο λιβανο

Leave a Response