Θάνατος Μάθιου Πέρι – Νέες κατηγορίες σε πέντε άτομα

Κοινοποίηση:
sfiri-dikaiosini

Πέντε άτομα έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με κατηγορίες που σχετίζονται με τον θάνατο του ηθοποιού Μάθιου Πέρι, σύμφωνα με πληροφορίες από το AFP.

 

Όπως αναφέρει το BBC, οι αρχές αποκάλυψαν την ύπαρξη ενός «εκτενούς εγκληματικού δικτύου» που προμήθευε κεταμίνη στον Πέρι και σε άλλους χρήστες. Η έρευνα αποκάλυψε ότι αυτή η οργάνωση εκμεταλλεύτηκε τα προβλήματα εθισμού που αντιμετώπιζε ο Πέρι.

Σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, οι πέντε κατηγορούμενοι έχουν ήδη αντιμετωπίσει νομικές συνέπειες σχετικά με την υπόθεση του θανάτου του γνωστού ηθοποιού. Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Μάθιου Πέρι βρέθηκε αναίσθητος στο σπίτι του στο Λος Άντζελες τον Οκτώβριο της προηγούμενης χρονιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η Τζασβίν Σανγκά, γνωστή ως η «Βασίλισσα της Κεταμίνης», και ο Δρ. Σαλβαδόρ Πλασένθια είναι μεταξύ των κατηγορουμένων για τον θάνατο του ηθοποιού Μάθιου Πέρι. Μαζί τους, κατηγορίες έχουν απαγγελθεί και σε άλλους τρεις: τον γιατρό Μαρκ Τσάβεζ, τον βοηθό του Πέρι, Κένενθ Ιγουάμασα, καθώς και στον Έρικ Φλέμινγκ.

Όπως αναφέρει το Sky News σχετικά με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης, ένας από τους κατηγορούμενους ιατρούς έστειλε ένα προκλητικό μήνυμα που περιλάμβανε την εξής φράση: «Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο ηλίθιος». Το μήνυμα αυτό προήλθε από τον Σαλβαδόρ Πλασένθια, ο οποίος είναι γνωστός και ως «Δρ. Π». Οι άλλοι κατηγορούμενοι περιλαμβάνουν την Τζασβίν Σανγκά, τον Κένενθ Ιγουάμασα και τον Έρικ Φλέμινγκ.

 

Οι αγορές αυτές οδήγησαν τον Δρ. Πλασένθια, έναν από τους κατηγορούμενους για τον θάνατο του Πέρι, να γράψει σε μήνυμα: «Αναρωτιέμαι πόσα θα πληρώσει αυτός ο ηλίθιος», αναφερόμενος στον ηθοποιό.

Οι ερευνητές δηλώνουν ότι ο Πλασένθια έγραψε σε μηνύματα ότι ήθελε να γίνει ο «προτιμώμενος προμηθευτής ναρκωτικών» του Πέρι.

Οι αρχές εξηγούν ότι ως γιατρός, ο Πλασένθια γνώριζε τους κινδύνους των ναρκωτικών που χορηγούσε και μάλιστα είχε δει τον Πέρι να «παγώνει» και την αρτηριακή του πίεση να αυξάνεται κατά τη διάρκεια της χορήγησης των φαρμάκων σε μία περίπτωση. Παρά ταύτα, οι αρχές αναφέρουν ότι ο γιατρός άφησε πίσω του φιαλίδια του φαρμάκου για να τα χορηγήσει ο βοηθός του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: