Θάνος Ασκητής: Αυτές είναι οι συμβουλές για σωστές σεξουαλικές επιδόσεις στο κρεβάτι!

Κοινοποίηση:
thanos-askitis-ta-12-pragmata-poy-skotonoyn-mia-schesi

Παραμονή Πρωτοχρονιάς και ο Γιώργος Τράγκας σκέφθηκε να καλέσει τον γνωστό νευρολόγο/ψυχίατρο Θάνο Ασκητή, στην εκπομπή “Εν Αθήναις” στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM, για να μιλήσει για την σεξουαλική και ψυχική υγεία. Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ψυχικής & Σεξουαλικής υγείας είπε στον κ. Τράγκα πως οι νέοι άνδρες εμφανίζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας γιατί οι γυναίκες έχουν βάλει ψηλά τον πήχη των σεξουαλικών επιδόσεων και απαιτείται σκληρότητα και καλη διείσδυση. Σύμφωνα με τον κ. Ασκητή, ο πήχης για τις γυναίκες δεν μετριέται σε εκατοστά αλλά σε ψυχικό βάθος. Η διαφορά των δύο φύλων είναι ότι η γυναίκα μετράει τον εγκέφαλο ενώ ο άνδρας μετράει τα εκατοστά του κι εκεί μπερδεύεται το πράγμα. Όταν ο άνδρας έχει κοιλιά χάνει σε εκατοστά και επηρεάζεται ψυχολογικά. Επίσης οι άνδρες συγκρίνουν την απόδοση τους στο σεξ με τους προηγούμενους εραστές της ερωτικής παρτενέρ τους και εμφανίζουν την αγωνία να φανούν ικανοποιητικοί ως προς την σύντροφο. Ο άνδρας έχει ανασφάλεια και φοβάται -όταν θέλει την γυναίκα και ξυπνάει μέσα του ο σεξουαλικός πόθος- ότι μπορεί να μην φανεί ικανός και να μην επιτελέσει τον ρόλο του στο σεξ! Ο Διδάκτωρ της Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών τονίζει ότι όσο πιο μικρή είναι η ηλικία αυτό το άγχος είναι πολλαπλάσιο στα αρσενικά. Οι άνδρες δεν ρωτάνε την γυναίκα να…κρίνει την απόδοση τους αλλά το σκέπτονται από μέσα τους και «κομπλάρουν».

Ερωτηθείς από τον κ. Τράγκα εάν η ίδια η γυναίκα μπορεί να πει στον άνδρα ότι είναι…λιγος, ο κ. Ασκητής απάντησε πως η γυναίκα που έχει προσωπικότητα δεν το κάνει γιατί δεν θέλει να πληγώσει τον σύντροφο της. Εξάλλου, όπως είπε ο κ. καθηγητής, η γυναίκα μπορεί να τιμωρήσει τον άνδρα στο σεξ. Πρέπει να είναι πολύ κυνική και αρνητική για να προσβάλλει κατάμουτρα το αρσενικό. Ο άνδρας μπορεί να επηρεαστεί από το παρελθόν μιας γυναίκας και να καθηλωθεί ψυχολογικά αλλά τότε το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να την χωρίσει. «Μην ξεχνάμε» πρόσθεσε ο Θ. Ασκητής, ότι «πίσω από κάθε άνδρα υπάρχει και μια μαμά, μια οικογένεια που επηρεάζει την κατάσταση και ταυτοποιεί την γυναίκα». Σύμφωνα με τον δρ Ασκητή μια μητέρα μπορεί να είναι εναντιωτική προς την σύντροφο του γιου της όταν τον λατρευει και δεν θελει το παιδι της να εχει μια ερωτικη σχεση εξαρτησης με μια γυναικα την οποία δεν την εγκρίνει. Το σεξ κυμαίνεται μεταξύ ηθικού και ανήθικου κώδικα. Ο άνδρας πρέπει να καταλάβει ότι δεν κρίνεται μια γυναίκα από τις εμπειρίες της αλλά από την παρούσα φάση στην οποία είναι μαζί του.

Για το σεξ στην Ελλάδα στα δέκα χρόνια της κρίσης, ο Θάνος Ασκητής ανέφερε πως το σεξ συνδέεται πάντα με το κοινωνικο-πολιτισμικό επίπεδο του λαού. Η σεξουαλική ζωή συσχετίζεται με την κοινωνία, το χρήμα. Η ανεργία σκότωσε τον άνδρα! Είδαμε πολλές αυτοκτονίες λόγω κατάθλιψης. Η κρίση σκότωσε το σεξ. Το σεξ είναι που κρατάει ένα ζευγάρι ζωντανό. Είναι σημαντικό να μην απομακρύνονται οι γονείς μεταξύ τους επειδή αυτό δημιουργεί ψυχικά απωθημενα στο παιδί. Ο κ. Ασκητής είπε ακόμη ότι η κρίση αύξησε τις περιπτώσεις πρόωρης εκσπερμάτωσης στους άνδρες που αγχώνονται να τελειώσουν γρηγορα και να αποφύγουν την…μουρμούρα της συντροφου. Τέλος ο διακεκριμένος ψυχίατρος είπε οτι το συναίσθημα αυξάνει το σεξ επειδή η γυναίκα δίνεται σωματικά, ψυχικά και οργασμικα όταν ξέρει ότι ο άνδρας την θέλει πραγματικά. Η γυναίκα έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της ότι το σεξ σημαίνει και γονιμότητα εκτός από μια σαρκική απόλαυση. Το θηλυκό θα κάνει καλό σεξ με το αρσενικό που εμπνέει εμπιστοσύνη και την ιδέα ότι μπορεί να παρέχει στήριξη στην ζωή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Mπαρμπα γιωργο εισαι 75 ετων.Οι προωθητικες δυναμεις σου εχουν μειωθει, παροτι πινεις μεγαλες ποσοτητες αλοη vera. Μετα εχειες και διαβητη ,οπως λες.Ολες οι διαδικασιες εχουν ορια.
    Χρονια πολλα και να εισαι καλα..

Comments are closed.