Θάσος: Ψήφος εμπιστοσύνης των τουριστών στο βορειότερο νησί του Αιγαίου

Κοινοποίηση:
ThassosHD5

Αν και ο οδικός τουρισμός στη χώρα μας παρουσίασε το πρώτο εξάμηνο του 2024 αύξηση 13,7% , σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ), αυτό δεν σημαίνει ότι ευνοούνται όλες οι τουριστικές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Ο Έβρος κατέχει τα σκήπτρα καθώς η προσέλευση Τούρκων τουριστών αλλά και Ρουμάνων έχει αυξήσει αισθητά την τουριστική κίνηση. Οι κύριοι προορισμοί των Ρουμάνων που επισκέπτονται την Ελλάδα οδικώς είναι η Θάσος, η Χαλκιδική, η Πιερία, η Καβάλα, η Λευκάδα, η Σαμοθράκη και η Εύβοια.

Πάνω από 70% οι προκρατήσεις
«Οι προκρατήσεις για Ιούλιο-Αύγουστο στη Θάσο κυμαίνονται πάνω από το 70% και υπάρχει αισιοδοξία ότι μαζί με τις επισκέψεις του Σεπτεμβρίου θα ξεπεράσουμε τα επίπεδα του 2023», ανέφερε σε δηλώσεις του o αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Θάσου, πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Γιάννης Μαρκιανός.

«Παρά το γεγονός ότι ο οδικός τουρισμός κυριαρχεί στη Θάσο με τους Ρουμάνους να διατηρούν τα σκήπτρα της επισκεψιμότητας τα τελευταία χρόνια, οι αρμόδιοι τουριστικοί φορείς και ο δήμος του νησιού έχουν βάλει πλώρη να ενισχύσουν τον αεροπορικό τουρισμό μέσω του αεροδρομίου της Καβάλας.

Από το 2025 μάλιστα το νησί θα υποδεχτεί», σύμφωνα με τον κ. Μαρκιανό, «τουρίστες από τις Σκανδιναβικές χώρες, ενώ ταυτοχρόνως ενισχύονται οι ήδη υπάρχουσες αγορές των Βαλκανίων μέσω αεροπορικών πτήσεων».

Ακολουθούν τουρίστες από τη Βουλγαρία και τη Σερβία ενώ σημαντικό ποσοστό έχουν οι επισκέπτες με οργανωμένα πακέτα διακοπών από Αγγλία και Γερμανία. Από την άλλη, η εγχώρια αγορά έχει μικρότερο μερίδιο στον τουρισμό με τον κ. Μαρκιανό ωστόσο να τονίζει «πως το 2023 αυξήθηκαν οι επισκέψεις των εγχώριων τουριστών».

Πάνω από 30 νέα καταλύματα το 2024
Για το 2024, πάνω από 30 νέα καταλύματα έχουν μπει στην τουριστική αγορά της Θάσου, ενώ πολλά είναι ακόμη αυτά που προγραμματίζονται να κατασκευαστούν. «Το ύψος των επενδύσεων σε καταλύματα κυμαίνεται μεταξύ 400.000 ευρώ και 1-1,5 εκατ. ευρώ και στο επίκεντρο των ενδιαφερομένων βρίσκεται η Σκάλα Ραχωνίου, μια νεοαναπτυσσόμενη περιοχή της Θάσου και η Χρυσή Ακτή», όπως δήλωσε ο κ. Μαρκιανός.

Σημειώνεται ότι το νησί διαθέτει 40.000 κλίνες, εκ των οποίων οι 30.000 αντιστοιχούν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και οι 10.000 σε καταλύματα τύπου Airbnb. Αναφερόμενος στο τουριστικό επενδυτικό ενδιαφέρον, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου Θάσου υπογράμμισε ότι «εμφανίζεται έντονο ενδιαφέρον για το νησί τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους, ιδίως τους Βαλκάνιους αγοραστές, με την πλειοψηφία των επενδύσεων να αφορά σε καταλύματα μικρής δυναμικότητας (10 δωματίων κατά μέσο όρο)».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: