«Θέλει πόλεμο»! Ευρωπαίος ηγέτης ξεσπά κατά του Τζορτζ Σόρος

Κοινοποίηση:
SOROS

Οι προειδοποιήσεις για όσα βρίσκονται μπροστά μας πληθαίνουν

Ο πρόεδρος της Ουγγαρίας, Viktor Orbán, προειδοποίησε σε σχετικά πρόσφατη ομιλία του, ότι η δυτική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία κινδυνεύει να κλιμακωθεί σε μια ευρύτερη σύγκρουση με το ΝΑΤΟ, οδηγούμενη από οικονομικά συμφέροντα και ιδεολογικά κίνητρα, και υπογραμμίζει την ανάγκη για την διατήρηση της ειρήνης, υπογραμμίζοντας την πρόθεση για μη συμμετοχή της Ουγγαρίας στον πόλεμο.

Στρατιωτική ισχύς και κίνδυνος λόγω αδυναμίας

Ο Όρμπαν ξεκίνησε τονίζοντας την αναγκαιότητα διατήρησης ισχυρών στρατιωτικών δυνάμεων για την αποτροπή των συγκρούσεων, δηλώνοντας: «Η ύπαρξη στρατιωτικών δυνάμεων είναι απαραίτητη. Δεν οδηγεί σε πόλεμο. Περιέργως, είναι η έλλειψη στρατιωτικών δυνάμεων που οδηγεί σε πόλεμο, επειδή ο πόλεμος προκαλείται τις περισσότερες φορές από αδυναμία — όχι από τη βία, αλλά από την αδυναμία». Υποστήριξε ότι η αντιληπτή αδυναμία προκαλεί επιθετικότητα, καθώς τα ισχυρότερα έθνη μπορεί να επιθυμούν την επικράτεια και τους πόρους των πιο αδύναμων. «Υπάρχει μόνο μία θεραπεία για αυτό: η χώρα-θύμα που ξεχωρίζει πρέπει να είναι αρκετά ισχυρή για να υπερασπιστεί τον εαυτό της», υποστήριξε ο Orbán, ενισχύοντας το ρητό, «Αν θέλετε ειρήνη, τότε προετοιμαστείτε για πόλεμο».

Κριτική των Δυτικών και των Στρατηγικών του ΝΑΤΟ

Απευθυνόμενος στην σύγκρουση στην Ουκρανία, ο Όρμπαν είπε: «Ο ρωσικός στρατός διεξάγει έναν σοβαρό, δύσκολο πόλεμο με τους Ουκρανούς (σ.σ. οι οποίοι στηρίζονται από το ΝΑΤΟ, δενε ίναι μόνοι τους) σήμερα. Αυτός είναι λοιπόν ένας παρατεταμένος πόλεμος», παρατήρησε. Ο Όρμπαν αμφισβήτησε την αντίληψη ότι η Ρωσία αποτελεί σημαντική απειλή για ολόκληρο τον δυτικό κόσμο!

Άσκησε περαιτέρω κριτική στη ρητορική γύρω από τον «ρωσικό κίνδυνο» ως πρόφαση για την συμμετοχή της Ευρώπης (σ.σ. και της Αμερικής) στον πόλεμο. «Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα στις Βρυξέλλες και στην Ουάσιγκτον, ίσως τώρα περισσότερο στις Βρυξέλλες παρά στην Ουάσιγκτον, είναι ένα είδος «προετοιμασίας» για μια πιθανή άμεση στρατιωτική σύγκρουση», παρατήρησε ο Όρμπαν, κάνοντας παραλληλισμούς με την εποχή λίγο πριν τον Πρώτο και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο!

Η θέση της Ουγγαρίας στο ΝΑΤΟ

Ο Όρμπαν επανέλαβε τη δέσμευση της Ουγγαρίας στις θεμελιώδεις αρχές του ΝΑΤΟ ενώ εξέφρασε ανησυχία για την μεταβαλλόμενη αποστολή της συμμαχίας. «Είμαστε η χώρα που έχει προσκολληθεί στο θεμελιώδες έγγραφο του ΝΑΤΟ και στη δημόσια συμφωνία που καθορίζει την αποστολή του ΝΑΤΟ. Ότι το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία», δήλωσε. Τόνισε τη μη συμμετοχή της Ουγγαρίας σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εκτός του εδάφους του ΝΑΤΟ, μια στάση που περιέγραψε ως «μη συμμετοχή».

Διεθνιστικά συμφέροντα και πόλεμος

Ο Όρμπαν συζήτησε τα (διεθνιστικά) οικονομικά συμφέροντα πίσω από τις παρατεταμένες συγκρούσεις, τονίζοντας τα κίνητρα κέρδους διαφόρων παραγόντων (σ.σ. Δεν τους ενδιαφέρει το χρηματικό κέρδος, καθώς έχουν το χρήμα ως μέσο προώθησης διαφορετικών σχεδίων). «Οι πόλεμοι δεν έχουν μόνο ηττημένους, προκαλούν πόνο και παράγουν κέρδη. Υπάρχει επιπλέον κέρδος στους πολέμους», υποστήριξε. Ο Όρμπαν ενέπλεξε τις στρατιωτικές βιομηχανίες και τους κερδοσκόπους στο να επωφεληθούν από τον πόλεμο, φρονώντας ότι αυτά τα συμφέροντα οδηγούν στη συνέχιση των συγκρούσεων. Ανέφερε συγκεκριμένα τον διεθνιστή, ουγγρoεβραϊκής καταγωγής, George Soros, δηλώνοντας: «Ο γιος της χώρας μας György Soros διαπρέπει επίσης, στέκεται στην πρώτη γραμμή, όπου φαίνεται η φιγούρα του… Άρα είναι προφανές ότι όλες αυτές οι δυνάμεις ενδιαφέρονται για τον πόλεμο».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αχ! Αχ! Αχ! Απο που να αρχισω και που να τελειωσω! Θα αρχισω απο το οτι ταυτιζομαι, με τις αποψεις του Ορμπαν! Τις οποιες κατα καιρους, εχω θεσει και η ιδια! Θα συνεχισω με την παρανοια των εξ’ Αμερικης Σιωνιστων, που εχουν το θρασος ενω πατωσαν οικονομικα και χρωστουν και της Μιχαλους, να κατασκευαζουν “Πολεμους” μπας και ορθοποδησουν
    με τα δις απο την πωληση των οπλων, σε συνεργασια φυσικα με το ΝΑΤΟ, που πλεον δεν εχει λογο υπαρξης, μιας και βρισκεται εκτος Καταστατικου και κατεστη επικινδυνο! Εκτος τουτων παιζονται και πολλων ειδων αλλα παιχνιδια π.χ. γεωπολιτικα, κλπ.! Απο το 2016 ειχε προειδοποιησει το ΔΝΤ, οτι παυει η κυριαρχια των ΗΠΑ και ξεκιναει της Κινας! Χαρακτηριστικα δε εγραφαν, οτι η Κινα κρατα απο τα … ομολογα(@) την Αμερικη! Τι να κανει κι’ ο θειος Σαμ; Μια και δυο και εν μεσω πανδημιας, στελνει τους υγιεις στρατιωτες του ανα τας Ευρωπας, στα πλαισια της Στρατιωτικης Ασκησης Europe Defender 2020. Ασκηση – προετοιμασια στα πλαισια ενος υποτιθεμενου πολεμου! Απο τοτε κωλοτριβοντουσαν, για να πλησιασουν κοντα στην Ρωσια!

    * Αν και πολλοι τασσονται υπερ της ματαιωσης της μεγαλης στρατιωτικης ασκησης υπαρχουν λογοι, που δεν αναβαλλεται η συγκεκριμμενη ασκηση! Διοτι εκτος της επιδειξης της αμερικανικης στρατιωτικης δυναμης, η ασκηση αποτελει ενα μεγαλο οικονομικο σχεδιο! Η πωληση οπλων στις Χωρες του ΝΑΤΟ θα αποφερει δις δολλ.!

    Υ.γ. 1ο. Το τονιζω και παλι! Εν μεσω της υποτιθεμενης πανδημιας!
    Υ.γ. 2ο. Υπαρχει και η συνεχεια στα σχεδια τους! Αλλη φορα!
    Υ.γ. 3ο. Αν και κατασκευασμα των Σιωνιστων το ΚΚΕ, εν τουτοις στα πλαισια και καλα των “αντιστασιακων”, ειπαν και καποιες αληθειες!
    α) ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο Συνδικατο!
    β) Φονιαδες των Λαων! Αμερικανοι!
    Υ.γ. 4ο. Στο μεταξυ οι συμμετεχουσες Χωρες στον ανιερο πολεμο εχουν αφοπλιστει, αρα θα χρειαστουν νεα οπλα! Το ξερερε δα, πως παιζεται το παιγνιδι! Και παλι απ’ την αρχη!

Comments are closed.