«Θέλουμε την ζωή μας πίσω» – Μαχητικό συλλαλητήριο σεισμόπληκτων στο Αρκαλοχώρι

Κοινοποίηση:
arkaloxori-seismopliktoi

Μαζικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου για τα 3 χρόνια από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την περιοχή στις 27 Σεπτεμβρίου του 2021.

Όπως μεταδίδει το 902.gr, οι σεισμόπληκτοι της περιοχής μαζί με εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής βγήκαν για ακόμα μια φορά στον δρόμο για διεκδικήσουν τα αυτονόητο. Να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να ξαναπάρουν πίσω την ζωή τους.

Η σημερινή κινητοποίηση αποφασίστηκε μετά από την σύσκεψη που οργανώθηκε την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου από το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου και τη νεοσύστατη Επιτροπή Αγώνα Σεισμόπληκτων Αρκαλοχωρίου με σκοπό την οργάνωση του αγώνα και την διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των πληγέντων, μετά από τρία χρόνια παντελούς απουσίας του κράτους στα προβλήματα τους.

Κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης, χαιρετισμό απεύθυναν ο Βάγιας Βάγιας πρόεδρος του παρατήματος Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, ο Στέλιος Κανάκης αντιπρόεδρος του Συλλόγου σεισμόπληκτων «Ελπίδα» και ο Νίκος Πατεράκης επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο Μίνωα Πεδιαδος.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Παναγιώτης Μπαλαμπάνης, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων και μέλος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Τρία χρόνια πέρασαν από τον καταστροφικό σεισμό κι έχουμε χορτάσει από τα φούμαρα και τις μεταξωτές κορδέλες κυβέρνησης-υπουργών,περιφερειών και δήμων. Όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει τίποτα προς το καλύτερο η έστω την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων συναδέλφων μας αλλά τα προβλήματα συσσωρεύονται και μεγαλώνουν. Τρία χρόνια τώρα η κυβέρνηση και τα κυβερνητικά στελέχη που επισκέπτονται τον νομό ευαγγελίζονται και κλίνουν την ανάπτυξη σε όλες τις πτώσεις. Δεν μας είπαν όμως για ποιον θα είναι η ανάπτυξη αυτή;! Την ίδια στιγμή που ο κατασκευαστικός κλάδος βρίσκεται σε οργασμό, που μόνο το 2023 ανεγέρθηκαν 27 ουρανοξύστες σε όλη την Κρήτη με το μεγάλο μερίδιο να το έχουν οι ξενοδόχοι, που χτίζουμε ξενοδοχεία, που χτίζουμε το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι το “στολίδι” όπως το ονόμασαν, την ίδια στιγμή δίπλα σε αυτό το “στολίδι” βρίσκονται τα ερείπια από το σεισμό και εμείς δεν μπορούμε να ξαναχτίσουμε τα σπίτια μας. Είναι ανάγκη τώρα να πάρουμε οι ίδιοι οι σεισμόπληκτοι από κοινού με τους εργαζόμενους, τους συλλόγους της περιοχής και τα εργατικά σωματεία του νομού την υπόθεση στα χέρια μας!»

Στην συγκέντρωση το «παρών» έδωσε αντιπροσωπεία της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Χριστοφοράκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response