Θέλουν να ανάψουν φιτίλι ξανά στην Γεωργία! Πιέσεις να στείλει μισθοφόρους στην Ουκρανία

Κοινοποίηση:
Georgia

Τι μεταδίδεται…

Το 2008, ο γεωργιανός στρατός εισέβαλε στη Νότια Οσετία, προκαλώντας μια ρωσική στρατιωτική απάντηση που οδήγησε ταπεινωτική ήττα τον γεωργιανό στρατό και τελικά επιτεύχθηκε γρήγορα εκεχειρία.

Σήμερα, το κυβερνών κόμμα της Γεωργίας βλέπει ομοιότητες με αυτά τα γεγονότα και τις πρόσφατες προσπάθειες της Δύσης να εμπλέξει την Τιφλίδα στη σύγκρουση της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος του γεωργιανού κοινοβουλίου αποκάλυψε πρόσφατα ότι η ΕΕ ζήτησε από την Γεωργία να στείλει μισθοφόρους μαχητές στην Ουκρανία!!!

Συγκεκριμένα, η Γεωργία κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι την πιέζει να στείλει μισθοφόρους στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον Σάλβα Παπουασβίλι, Πρόεδρο του κοινοβουλίου της Γεωργίας. Ο Παπουασβίλι υποστήριξε επίσης ότι η ΕΕ προτρέπει τη Γεωργία να επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία.

Η Γεωργία, όπως γίνεται γνωστό, διατηρεί σταθερά ουδέτερη στάση σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ωστόσο, ουδείς ξέρει τι προτίθεται να κάνει και εκεί η διεθνιστική Δύση, η οποία ανάβει μανιωδώς παντού φιτίλια!!!

Από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία το 2022, η Γεωργία έχει διατηρήσει ουδέτερη θέση, επικαλούμενη τις ανησυχίες ότι οι κυρώσεις κατά της Μόσχας θα μπορούσαν να βλάψουν τα εθνικά της συμφέροντα.

Ο Παπουασβίλι εξήγησε τις έντονες προσπάθειες λόμπι τόσο από το φιλοδυτικό γεωργιανό κόμμα «Εθνικό Κίνημα» όσο και από διεθνείς προσωπικότητες που προσπάθησαν να επηρεάσουν την γεωργιανή πολιτική. Σημείωσε ότι το Εθνικό Κίνημα πίεζε επίμονα το κυβερνών κόμμα «Γεωργιανό Όνειρο» να εφαρμόσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ωστόσο, η γεωργιανή κυβέρνηση αντιστάθηκε σε αυτές τις πιέσεις, υποστηρίζοντας ότι τέτοιες ενέργειες θα έσυραν ουσιαστικά την Γεωργία στην συνεχιζόμενη σύγκρουση.

Ο Παπουασβίλι αποκάλυψε επίσης ότι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι συμμετείχαν στις εκκλήσεις για κυρώσεις και για ανάπτυξη Γεωργιανών μισθοφόρων στην Ουκρανία. Τόνισε ότι αυτές οι απαιτήσεις μοιάζουν με προηγούμενες πιέσεις από διάφορες διεθνείς οντότητες και μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες, όπως ισχυρίστηκε, θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της Γεωργίας προκαλώντας πιθανώς ξανά μια άμεση σύγκρουση με την Ρωσία.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: