«Θέμα ωρών η απάντηση του Ισραήλ – Αν μας επιτεθεί θα απαντήσουμε»- Αντίστροφη μέτρηση στη Μέση Ανατολή

Κοινοποίηση:
αψσσψασψ

Λόγο για «σκληρή» απάντηση στην περίπτωση που το Ισραήλ επιτεθεί στην Τεχεράνη, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί.
Με φόντο τις πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε την προηγούμενη εβδομάδα το Ιράν στο Ισραήλ, ο Αμπάς Αραγτσί δήλωσε πως η επίθεση – απάντηση του ισραηλινού στρατού ίσως είναι θέμα ωρών.

Οι δηλώσεις του Αραγτσί έγιναν πριν από λίγη ώρα σε συνέντευξη τύπου στην Τεχεράνη, όταν επέστρεψε από την διήμερη περιοδεία που έκανε σε Λίβανο και Συρία.
Ο υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε πως το Ιράν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή δίπλα στους εταίρους του και έστειλε μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας πως πιθανόν η ισραηλινή επίθεση είναι θέμα ωρών.

«Η απάντησή μας σε οποιαδήποτε ισραηλινή επίθεση θα είναι ισχυρότερη και πιο αυστηρή και μπορούν να δοκιμάσουν τη θέλησή μας. Η επίσκεψή μου στη Βηρυτό και τη Δαμασκό μεταφέρει ένα μήνυμα: το Ιράν θα στέκεται πάντα δίπλα στην αντίσταση», δήλωσε.
Η κυβέρνηση του Ιράν τις τελευταίες δύο ημέρες βρίσκεται σε επιφυλακή, με τα ΜΜΕ να ανακοινώνουν πως οι πύραυλοι cruise έχουν αποσυρθεί σε ασφαλή υπόγεια.

Η δεύτερη «γραμμή» ασφάλειας του Ιράν είναι η ενεργοποίηση των υπόγειων συστημάτων αεράμυνας ειδικά στην κοιλάδα του Ισφαχάν καθώς εκεί βρίσκονται οι μεγαλύτερες πυρηνικές και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας.

Οι ΗΠΑ από την άλλη πλευρά ζητά από το Ισραήλ στην περίπτωση που επιτεθεί να μην πλήξει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Τις τελευταίες 48 ώρες φαίνεται πως η Τεχεράνη έχει κόψει οποιαδήποτε επικοινωνία με την Ουάσιγκτον, κάτι που αποδεικνύει πως το Ιράν κάνει προετοιμασίες υψίστης ασφαλείας.
«Η επαφή με τον Σάγιεντ Σαφιεντίν χάθηκε μετά τις σφοδρές επιδρομές κατά του προαστίου», ξεκαθάρισε αξιωματούχος της Χεζμπολάχ.

Οργιάζουν οι φήμες για το που βρίσκεται ο Σάγιεντ Σαφιεντίν, το όνομα του οποίου ακουγόταν για την πιθανή διαδοχή του Χασάν Νασράλα που σκοτώθηκε σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Βηρυτό.

Αξιωματούχος της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι η επαφή με τον Σάγιεντ Χασέμ Σαφιεντίν, «χάθηκε» μετά τα ισραηλινά πλήγματα που είχαν στόχο το προπύργιο της Χεζμπολάχ κοντά στη Βηρυτό την Παρασκευή (04.10.2024)

«Δεν ξέρουμε αν βρισκόταν στο σημείο που αποτέλεσε στόχο των επιδρομών, ούτε ποιος ήταν παρών μαζί του», πρόσθεσε.

«Το κόμμα προσπαθεί να φθάσει στην έδρα που στοχοποιήθηκε υπόγεια, αλλά το Ισραήλ πραγματοποιεί συστηματικά νέες επιδρομές σε μια προσπάθεια να εμποδίσει κάθε προσπάθεια των διασωστών», είπε μία δεύτερη πηγή.
Ο Σαφιεντίν συνοδευόταν από τον Χατζ Μορτάντα, τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Χεζμπολάχ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Χθες το πρωί το Ισραήλ εξαπέλυσε 11 διαδοχικά πλήγματα στο νότιο προάστιο της Βηρυτού, προπύργιο της οργάνωσης, η οποία ήταν η πιο βίαιη από τότε που το Ισραήλ κλιμάκωσε την εκστρατεία των βομβαρδισμών του την περασμένη εβδομάδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response